Մթերքներ, որոնց միջոցով կունենաք առողջ և ամուր ոսկորներ
Տարիքի հետ մեծանում է օստեոպորոզի վտանգը, և խորհուրդ է տրվում դրա դեմ պայքարել ամեն կերպ, ներառյալ լավ սնունդը:
Եթե դուք արդեն տառապում եք այս հիվանդությամբ և նկատում եք ոսկորների թուլացում և հոդերի ցավ, թույլ մի տվեք ձեզ հուսահատվել։ Հիշեք, որ դրական հոգեբանությունը, ինչպես նաև առողջ ապրելակերպ վարելը կօգնի ձեզ հակազդել դրա հետևանքներին:
Ահա լավագույն մթերքների ցանկը, որոնք դուք պետք է ներառեք ձեր սննդակարգում՝ ոսկրային զանգվածը ամուր պահելու համար.
Սպանախ
Այս մթերքը հարուստ է վիտամին K-ով, ինչպես նաև հանքանյութերով, ինչպիսիք են ֆոսֆորը: Ինչպես նաև լուծվող մանրաթելեր, օմեգա-3 ճարպաթթուներ, ֆլավոնոիդներ և բետա-կարոտին: Այն ոչ միայն ստիպում են ձեզ լիարժեք և թեթև զգալ, այլև տալիս է սննդանյութերի մեծ չափաբաժիններ և ամրացնում ձեր ոսկրային զանգվածը:
Օգտագործեք դա առնվազն շաբաթը մեկ անգամ:
Սալոր
Սալորի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է օստեոպորոզի վտանգը։ Այն նաև վիտամին K-ի լավ աղբյուր է և օգնում է բարելավել աղիքների առողջությունը: Վեց ամսվա ընթացքում օրական հինգից վեց սալոր ուտելը օգնում է հետդաշտանադադարի շրջանում ցածր ոսկրային խտությամբ կանանց կանխել ոսկրային կորուստը:
Խուրմա
Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտ նյութեր, որոնցից առանձնանում են այնպիսի վիտամիններ, ինչպիսիք են A, C և E, մյուսները՝ B խմբից, վիտամին K, ռիվոֆլավին և ֆոլաթթու: Դրանք նաև պարունակում են այնպիսի հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալիումը կամ մագնեզիումը, որոնք նպաստում են այնպիսի հիվանդությունների կանխարգելմանը և վերահսկմանը, ինչպիսին է օստեոպորոզը:
Դրանք կարող եք օգտագործել ցանկացած պահի, բավական է օրական ընդամենը 5-7 կտոր։
Ընկույզ
Նրանք սպիտակուցի և մագնեզիումի լավ աղբյուր են, որոնք ապահովում են ամուր ոսկրային զանգված: Ամեն օր խորհուրդ է տրվում ուտել մի բուռ ընկույզ։
Բնական յոգուրտ
Բնական յոգուրտը ապահովում է գրեթե կրկնակի հանքային կալցիում, որն ամրացնում է ոսկորները:
Ձուկ
Յուղոտ ձուկը վիտամին D-ի լավ աղբյուր է: Արդյունքում այն մեծացնում է կալցիումի կլանումը և դրա քանակը ոսկորներում:
Փորձեք շաբաթական երկու չափաբաժին: Ձմեռային հավելումը կարող է լինել դրական լրացուցիչ ոսկորների ամրապնդում: Այն նաև սպիտակուցներով հարուստ աղբյուր է, որոնք խթանում են կոլագենի արտադրությունը, որը պահպանում է ոսկորների ամրությունը և նպաստում ոսկրային վնասվածքների վերականգնմանը։
Նարինջ
Այն բարձր սննդային արժեք ունեցող և օրգանիզմի համար շատ օգտակար միրգ է։ Այն նաև դրական ազդեցություն է ունենում ոսկրային զանգվածի վիճակի և պահպանման վրա։
Դա պայմանավորված է նրանով, որ այն ապահովում է կալցիում, ֆտոր, մագնեզիում և ֆոսֆոր։ Օրական կես նարինջը զգալիորեն կբարելավի ոսկորների ու մաշկի վիճակը։
Կիվին համեղ և առողջարար միրգ է։ Այն ապահովում է հակաօքսիդանտներ, վիտամին C և հանքանյութեր, ինչպիսիք են մագնեզիումը, կալիումը և պղինձը: Կերեք օրական 1 կիվի և արդյունքում կբարելավեք ձեր ոսկրային կառուցվածքի և մկանների վիճակը։
Ձվի կոլագենի սինթեզը ոսկրերի պատշաճ առողջության համար կարևոր գործընթաց է: Նման սինթեզի համար անհրաժեշտ է մանգան, մի նյութ, որը պարունակում է ձու: Այդ իսկ պատճառով այս մթերքն այդքան օգտակար է ինչպես ոսկորների, այնպես էլ մկանների, ջլերի ու աճառի համար։