Մսին այս գաղտնի բաղադրիչը ավելացրեք, եր շատ համեղ լինի. Սա խոհարար ընկերս է ասել

Դիտումներ 344

Մսին այս գաղտնի բաղադրիչը ավելացրեք, եր շատ համեղ լինի. Սա խոհարար ընկերս է ասել

Այսպես կարող եք յուրաքանչյուր միս փափկեցնել: Իհարկե, դժվար թե կարողանաք հույս դնել մեծ և հյութալի մսի կտոր պատրաստելու վրա. սթեյքը, ամենայն հավանականությամբ, համեղ չի ստացվի:

Բայց փափուկ տապակած կամ ջեռոցում եփած նուրբ մսային ուտեստն ավելի իրատեսական տարբերակներ են:
Այնուամենայնիվ, դա անելու համար դուք պետք է օգտագործեք մեկ խոհարարական լայֆ հաք: 
Նախքան եփելը սկսելը, խորհուրդ է տրվում միսը հավասար համամասնությամբ խառնել մանր կտրատած սոխին։
Այս պահել այն 2 ժամ։ Ցանկալի է, որ տարան ծածկված լինի ինչ-որ բանով։

 


Արդյունքում միսը կփափկի։ Այն կատարելուց հետո խոհարարը երաշխիք կտա, որ մսային ուտեստը փափուկ կստացվի:

Էլ ի՞նչ կարող եք ավելացնել մսին.
Մանանեխը որպես «փափկեցնող» բաղադրիչ օգտագործելը միանգամայն օգտակար է. պարզապես պետք է այն քսել մսի վրա և թողնել կես ժամ մարինադ լինի։



Հավի լյարդի վրա եռացրած ջուր լցրեցի և մանանեխ ավելացրեցի․ Հիմա ես միշտ այսպես եմ անում, քանի որ անմահական է ստացվում

Սա իմ սիրելի բաղադրատոմսերից մեկն է, որը կարող է ցանկացած լյարդ դարձնել համեղ, փափուկ և հյութալի: Վերցրեք ցանկացած լյարդ (հավի, խոզի կամ տավարի միս) և փորձեք դա անել ինձ նման: Ձեզ անպայման դուր կգա։

 

 

Ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.

- լյարդ - 700 գ

- սոխ - 3 - 4 հատ

- սխտոր - 2 պճեղ

- թթվասեր - 4 ճաշի գդալ

- ջուր - 2 ճաշի գդալ

- մանանեխ - 1 թեյի գդալ

- աղ, համեմունքներ

Լյարդը կտրատել մասերի և 2-3 րոպե թողնել եռման ջրի մեջ։

Եռման ջուր լցնելով՝ լյարդն ավելի փափուկ է լինում, քան կաթի մեջ թաթախելու ժամանակ, այն կազատվի տհաճ հոտից և կդառնա փափուկ։



Սոխը կտրատում ենք բարակ կես օղակների մեջ և տապակում բուսայուղի մեջ՝ ավելացնելով մի քիչ շաքարավազ և մի պտղունց աղ։

Երբ սոխը ոսկեգույն դառնա, ավելացնել մանր կտրատած սխտորը և տապակել։

30 - 60 վայրկյան հետո ավելացնել լյարդը, աղը՝ ըստ ճաշակի և կրակը թուլացնել։ Եռացնել 3 րոպե՝ տապակը ծածկելով կափարիչով։

Սոուսի համար խառնել մանանեխն ու թթվասերը։ Ավելացրեք մանանեխը ըստ ձեր ճաշակի։

 

 

Սոուսը լցնել լյարդի վրա, խառնել և եփել կափարիչը փակ մոտ 10 րոպե։

Նման լյարդը մատուցում եմ կարտոֆիլի պյուրեով, խաշած բրնձով և այլ կողմնակի ուտեստներով։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը