Միայն թե իմանաք ինչ բուժիչ և օգտակար հատկություններով է օժտված դարչինը
Այն դարեր շարունակ դարչինը օգտագործվել է որպես համեմունք, ինչպես նաև դեղամիջոց: Հին չինացիները բուժում էին բազմաթիվ հիվանդություններ, այդ թվում՝ որովայնի ցավ, փորլուծություն և այտուց։
Գուցե տարօրինակ հնչի, բայց դուք կարող եք դարչին օգտագործել նաև նիհարելու համար։ Իսկ արյան շաքարի մակարդակը հավասարակշռելու նրա բացառիկ հատկությունները հայտնի են բոլորին։ Իհարկե, օրական միայն դարչինով տասնյակ կիլոգրամներ կորցնելու վրա չի կարելի հույս դնել։ Սակայն դարչինի ամենօրյա օգտագործումը կարող է օգնել ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից։
Դարչինը կարգավորում է արյան շաքարը
Արյան շաքարի մակարդակի պահպանումը քաշ կորցնելու կարևոր մասն է: Կախված նրանից, թե ինչպիսի սնունդ եք ուտում, արյան շաքարն ավելի շատ է բարձրանում ուտելուց հետո։ Եթե արյան շաքարի մակարդակը բարձրանում է, մարմինն ավելի շատ ինսուլին է արտազատում, որը գլյուկոզան տեղափոխում է բջիջներ, որպեսզի այն օգտագործվի որպես էներգիա: Այն նաև տեղափոխում է ցանկացած լրացուցիչ գլյուկոզա դեպի ճարպային պահեստ: Դարչինի մեջ հայտնաբերված միացությունները կարող են վերահսկել այս գործառույթը
Դարչինը ջերմածին ազդեցություն ունի
Երբ դարչինը սպառվում է, մարմինը քիմիական ռեակցիա է տալիս դարչինի մարսողությանը: Այս ռեակցիան մեծացնում է նյութափոխանակությունը՝ փոխհատուցելով հավելյալ ջերմությունը: Երբ նյութափոխանակությունն արագանում է, այն ավելի շատ կալորիա է այրում, և դուք ավելի արագ եք նիհարում:
Դարչինի մեջ հայտնաբերված պոլիֆենոլները, թվում է, կարող են հակադարձել ինսուլինի դիմադրության ախտանիշները: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ մետաբոլիկ համախտանիշ ունեցող անձանց մոտ, որոնց նշանակվել է դարչինի էքստրակտ, արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի նվազում է գրանցվել: Ինչպես նաև արյան ճնշման նվազում, մարմնի ճարպի տոկոսի նվազում և մկանային զանգվածի ավելացում՝ համեմատած նրանց հետ, ովքեր առանց դարչինի պլացեբո են ստացել:
Քառասուն օրվա ընթացքում օրական 1-6 գրամ դարչին ուտելը նվազեցրեց արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը։ Ինչպես նաև ընդհանուր խոլեստերինը և LDL խոլեստերինը 2-րդ տիպի շաքարախտով հիվանդ մարդկանց մոտ: Ի վերջո, պարզվել է, որ դարչինի էքստրակտը բարելավում է ծոմ պահելու գլյուկոզայի մակարդակը: