Միայն սոխ օգտագործելով՝ կարող եք ազատվել մրսածությունից և գրիպից․ Մեր նախնիների գաղտնիքը
Ես չէի պատկերացնում, որ նման անսովոր մեթոդն այդքան արդյունավետ կլինի։ Արժե փորձել:
Բոլորը գիտեն սոխի հզոր բուժիչ հատկությունների մասին։ Հատկապես հայտնի դարձավ 16-րդ դարում։ Մեր նախնիներն այն օգտագործել են տենդերի և մրսածության դեմ պայքարելու, ինչպես նաև օրգանիզմը մաքրելու, իմունային համակարգը ամրապնդելու և այլն:
Դա պայմանավորված է նրանով, որ սոխը հարուստ է ծծմբով։ Ծծումբն ունի հակաբորբոքային, հակավիրուսային և հակաբակտերիալ հատկություններ։
Ի դեպ, սոխը բուժիչ նպատակներով օգտագործելու ամենաարտասովոր միջոցներից է ոտքերի համար նախատեսված սոխի կոմպրեսները։
Քանի որ ոտքերի վրա հսկայական քանակությամբ նյարդային վերջավորություններ կան, մեր նախնիները լայնորեն օգտագործել են այս անսովոր պրակտիկան:
Շատ բնաբաններ կարծում են, որ ոտքերի վրա որոշ կետեր ուղղակիորեն կապված են որոշ օրգանների աշխատանքի հետ, օրինակ.
ուղեղ
լյարդ
սիրտ
Այդ իսկ պատճառով սոխի կոմպրեսներն այդքան արդյունավետ են։
Դրա համար անհրաժեշտ է միայն սոխ և գուլպա:
Սոխը մանր կտրատել, դնել ոտքի վրա, այնուհետև զգուշորեն գուլպանով ամրացնել։ Նույնը պետք է արվի մյուս ոտքի հետ:
Թողեք այս կոմպրեսը մնա ամբողջ գիշեր:
Այսպիսով, դուք կկործանեք օրգանիզմում գոյություն ունեցող բակտերիաները, մանրէները և վիրուսային պաթոգենները, ինչպես նաև կազատվեք մրսածության և գրիպի ախտանիշներից։
Սոխի կեղևի միջոցով ազատվեք հետևյալ հիվանդություններից
Ինչպես պատրաստել դեղ` սոխի կեղևից
Սոխի կեղևի թուրմ պատրաստելու համար օգտագործվում է օղի կամ սպիրտ 50–70 °։ Սոխի կեղևը (1 մաս) մանրացնում ենք, լցնում ապակե տարայի մեջ, լցնում սպիրտ կամ օղի (5-7 մաս) և թրմում 7-10 օր։
Այնուհետեւ թուրմը ֆիլտրում են եւ լցնում մուգ ապակե ամանի մեջ։ Պատրաստի դեղամիջոցն ընդունում ենք փոքր քանակությամբ:
Թուրմը տաք եղանակով պատրաստելու համար սոխի կեղևը (1 մաս) լցնում են ամանի մեջ, լցնում տաք եռացրած ջրով (10 մաս), խառնում։
Ծածկում ենք կափարիչով և 15 րոպե տաքացնում ջրային բաղնիքում։ Դրանից հետո ինֆուզիոն սառչում է սենյակային ջերմաստիճանում 1–1,5 ժամ, ֆիլտրում և զտում եռացրած ջրով մինչև բաղադրատոմսում նշված ծավալը:
Թուրմը սառը եղանակով պատրաստելու համար մանրացված սոխի 1 բաժինը լցնում են սենյակային ջերմաստիճանի 10 բաժին եռացրած ջրի մեջ, թրմում 4-12 ժամ, ապա ֆիլտրում։
Երակների վարիկոզի դեպքում բուժում սոխի կեղևով
Տոնուսը բարձրացնելու համար երակների ախտահարված հատվածները օրական 3 անգամ քսել երիցուկի և սոխի կեղևի մզվածքների խառնուրդ (1:1):
Բացի այդ, ոտքերի ցավի ժամանակ, խորհուրդ է տրվում լոգանքին ավելացնել սոխի կեղևի թուրմը։ Լոգանք ընդունելուց հետո ոտքերը կապում ենք առաձգական վիրակապով։
Թուրմը տաք եղանակով պատրաստելու համար սոխի կեղևը (1 մաս) լցնում են ամանի մեջ, լցնում տաք եռացրած ջրով (10 մաս), խառնում։
Ծածկում ենք կափարիչով և 15 րոպե տաքացնում ջրային բաղնիքում։ Դրանից հետո ինֆուզիոն սառչում է սենյակային ջերմաստիճանում 1–1,5 ժամ, ֆիլտրում և զտում եռացրած ջրով մինչև բաղադրատոմսում նշված ծավալը:
Թուրմը սառը եղանակով պատրաստելու համար մանրացված սոխի 1 բաժինը լցնում են սենյակային ջերմաստիճանի 10 բաժին եռացրած ջրի մեջ, թրմում 4-12 ժամ, ապա ֆիլտրում։
Երակների վարիկոզի դեպքում բուժում սոխի կեղևով
Տոնուսը բարձրացնելու համար երակների ախտահարված հատվածները օրական 3 անգամ քսել երիցուկի և սոխի կեղևի մզվածքների խառնուրդ (1:1):
Բացի այդ, ոտքերի ցավի ժամանակ, խորհուրդ է տրվում լոգանքին ավելացնել սոխի կեղևի թուրմը։ Լոգանք ընդունելուց հետո ոտքերը կապում ենք առաձգական վիրակապով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։