Միայն իմանաք ինչ յուրահատուկ համ ունի կորեկի շիլան՝ պատրաստված դդումի մեջ

Դիտումներ 319

Միայն իմանաք ինչ յուրահատուկ համ ունի կորեկի շիլան՝ պատրաստված դդումի մեջ

Բաղադրամասեր․

Դդում

Կորեկ

Կաթ

Ծիրանի չիր

Շաքարավազ 

Աղ

Վանիլին

Կարագ (մատուցելու համար)

 



Ինչպե՞ս պատրաստել կորեկի շիլա դդումի մեջ: Լվացեք մի փոքրիկ դդումը և կտրեք կափարիչը սուր դանակով

Թեյի գդալով հեռացնում ենք դդումի ներսը (սերմերը և միջուկի մի մասը)։ Պատերը, ի վերջո, պետք է մնան մեկուկես սանտիմետր չափով:

Կորեկը ողողում ենք հոսող ջրի տակ, մինչև ցամաքած ջուրը թափանցիկ դառնա։ Լվացված կորեկը տեղափոխում ենք դդումի մեջ։

Չորացրած ծիրանը ողողել և կտրել փոքր խորանարդերով։ Չորացրած ծիրանը դնել կորեկի վրա։ Չորացրած ծիրանին կարելի է փոխարինել  չամիչով և այլ չոր մրգերով (ընտրեք ոչ թթուները, հակառակ դեպքում կաթը կարող է կաթնաշոռվել): Եթե ​​չրեր չեք սիրում, կարող եք ամբողջությամբ առանց դրանց պատրաստել։

Ավելացնել շաքարավազ և աղ՝ ըստ ճաշակի։ Լցնել մի պտղունց վանիլին:



Կաթը լցնել դդումի մեջ։ Կաթի փոխարեն կարելի է օգտագործել ջուր կամ կաթի ու ջրի խառնուրդ։ Ավելի լավ է կաթը սերուցքով խառնել:

Դդումը փակեք իր կափարիչով և դրեք կաղապարի մեջ, որպեսզի թխվի մոտ 40 րոպե նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Ժամանակն ու ջերմաստիճանը որոշեք ըստ ձեր ջեռոցի և շիլայի ու դդումի պատրաստության. եթե ժամանակն անցնելուց հետո դրանք խոնավ են, ապա խորհուրդ ենք  տալիս իջեցնել ջերմաստիճանը (մոտ 160 աստիճան, բայց ամեն ինչ անհատական ​​է) և շարունակել եփել՝ պարբերաբար համտեսելով։

Շիլան կարող եք մատուցել  թարմ կարագի հետ կամ առանց կարագի։



Ամենաընթերցվածը