Միայն իմանաք ինչ օգտակար և բուժիչ հատկություններ կա մանդարինի կեղևում
Յուրահատուկ միրգն առանձնանում է ոչ միայն իր հյութալի, ախորժելի միջուկով, որը նույնիսկ ավելի քաղցր է, քան նարինջը։Ես երկար ժամանակ զարմացած էի, երբ իմացա կեղևի բուժիչ հատկությունների մասին, որոնք սովորաբար դեն են նետում։
Դիսբակտերիոզի և մարսողական այլ խնդիրների դեպքում
Չորացրեք մանդարինի կեղևը։ Մանրացրեք սուրճի սրճաղացով: Կստացվի այնպիսի փափուկ նարնջագույն փոշի։ Ավելացնել այն 1 ճ.գդ. յուրաքանչյուր ճաշատեսակին՝ որպես առողջ համեմունք: Այս գործիքը կօգնի մետեորիզմի և ստամոքսի ու աղիների աշխատանքի խնդիրների դեպքում։ Փորձեք սուրճ եփել այս փոշու միջոցով, այն խելահեղ բուրավետ է ստացվում:
Բրոնխիտ
2 ճ.գ. լ. չոր կեղեւ լցնել 1,5 ճ.գ. եռացող ջուր. Ըմպելիքը 5 րոպե պահել թույլ կրակի վրա, հանել և թողնել 1 ժամ եփվի։
Այս մանդարինի դեղամիջոցն ընդունեք 0,5 ճ.գ. Օրական 3 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ։ Հիվանդությունն աննկատ կանցնի։
Չոր հազով
2 ճ.գ. լ. չոր մանր կտրատած կեղևը լցնել 1 ճ.գ. օղի և մեկ շաբաթ թողնել մութ տեղում։ Քամեք բուժիչ թուրմը։
Վերցրեք 20 կաթիլ թուրմը՝ լուծելով ջրի մեջ, օրը 3 անգամ՝ ուտելուց առաջ։ Կեղևի եթերային յուղերը հրաշքներ են գործում: Հազը կդադարի, խորխը անմիջապես կսկսի հեռանալ։
Մրսածության դեպքում
Մի բուռ մանրացված մանդարինի կեղևի վրա լցնել եռացրած ջուր, դնել նեղ բացվածքով տարայի մեջ և 10 րոպե շնչել գոլորշին։ Այս պրոցեդուրայից հետո մոտ մեկ ժամ դուրս մի՛ եկեք ցուրտ տեղ:
Ոտքերի սնկային վարակի դեպքում
Բավական է պարզապես օրական 2 անգամ մանդարինի կեղևով քսել եղունգները և մատների միջև ընկած հատվածը, և վարակը կվերանա:
Ծանրաբեռնվածության և անքնության դեպքում
Մանդարինի թարմ կեղևը մանր կտրատեք, դրեք կողքի՝ տոպրակի մեջ և 15 րոպե շնչեք հոտը։ Այս մեթոդը արդյունավետ է նույնիսկ գլխացավի դեպքում։ Ցիտրուսների և եթերայուղերի հոտը կօգնի հաղթահարել հոգնածությունը, կթուլացնի նյարդային սթրեսը, կհանգստացնի և կնպաստի արագ քնին։