Մի սպանեք ձեր ենթաստամոքսային գեղձը. մթերքներ, որոնք պետք է հենց հիմա հանեք ձեր սննդակարգից
Այն ամենը, ինչ մենք ուտում ենք, այս կամ այն կերպ ազդում է մեր մարմնի վրա:
Դրա համար էլ իզուր չեն ասում. «Քիչ ուտողը երկար է ապրում, որովհետև դանակով ու պատառաքաղով մենք մեր գերեզմանն ենք փորում»։
Եկեք պարզենք, թե որ մթերքները կարող են վնասել ենթաստամոքսային գեղձին, որը մարսողական համակարգի առանցքային օրգաններից մեկն է։
Ալկոհոլ
Ալկոհոլային խմիչքներ խմելն ինքնին հարված է մարմնի գրեթե բոլոր օրգաններին։
Ալկոհոլի չարաշահումը հանգեցնում է ենթաստամոքսային գեղձի նեկրոզի, այսինքն՝ ենթաստամոքսային գեղձի մի մասի մահվան, որն իր հերթին հանգեցնում է այլ օրգանների աշխատանքի ձախողման։
Վերամշակված միս
Երշիկեղենը, բեկոնը և մսի ցանկացած այլ տեսակներ, որոնք ստացվում են աղի, պահածոյացման և ծխելու միջոցով, իրենց մաքուր տեսքով քաղցկեղածին են: Ուստի խորհուրդ է տրվում նաեւ դրանք բացառել սննդակարգից։
Շաքարավազ
Երբ դուք ուտում եք շաքարով սնունդ, դուք ստիպում եք ենթաստամոքսային գեղձին ավելի շատ ինսուլին սինթեզել: Իսկ դա իր հերթին հանգեցնում է քաշի ավելացման։
Ենթաստամոքսային գեղձի բուժում՝ ըստ պրոֆեսոր Մակոչիի խորհուրդների
Բաղադրատոմս վարսակի թուրմով
Այն վերականգնում է մարմնի բջիջները, հեռացնում է գրգռվածությունը և հեռացնում տոքսինները։ Որպեսզի այն անկասկած օգուտներ բերի, անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Բույսի մաքուր հատիկները թրջում են և թողնում տաք տեղում բողբոջելու։ Բողբոջների հայտնվելուց հետո վարսակը լվանում ենք, չորացնում և աղում մինչև ալյուր ստանանք։ Ստացված խառնուրդը նոսրացնում են սառը ջրով, եռացնում և թողնում թրմվի մոտ կես ժամ։ Ստացված ըմպելիքը խմում են առանց զտման։ Օրական կարելի է օգտագործել մինչև երկու բաժակ։
Բաղադրատոմս ստամոքսի ցավի համար
Ենթաստամոքսային գեղձի կիտրոնով բուժումը նվազեցնում է ցավը և թեթևացնում գրգռվածությունը: Մեկ միջին չափի կիտրոնը պետք է հինգ րոպե եռացնել ջրի մեջ, ապա հյութը քամել և խառնել տնային ձվի հում դեղնուց։
Պատրաստված խառնուրդը խմում ենք դատարկ ստամոքսին և ձեռնպահ են մնում ուտելուց առաջիկա երեք ժամվա ընթացքում։
Կիտրոնն անհրաժեշտ է օգտագործել հինգ անգամ՝ առաջին օրը, այնուհետև 3-րդ և 6-րդ օրերին, խառնուրդի հաջորդ բաժինն օգտագործվում է բուժման սկզբի 12-րդ և 24-րդ օրերին։
Կեֆիրով հնդկաձավարը մաքրում է ենթաստամոքսային գեղձը և ամբողջ մարսողական տրակտը։ Բուժիչ բաղադրություն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է մեկ կիլոգրամ չոր հնդկաձավար մանրացնել ալյուրի վիճակի։
Ամեն օր քնելուց առաջ մեկ ճաշի գդալ հնդկացորենի ալյուրը լցնում ենք մի բաժակ կեֆիրի վրա և թողնում ամբողջ գիշեր։
Առավոտյան զանգվածը պետք է ուտել դատարկ ստամոքսին։ Հնդկացորենի և կեֆիրի միասին օգտագործումը օրգանիզմը հագեցնում է միկրոտարրերով և միաժամանակ հեռացնում կուտակված տոքսինները՝ վերականգնելով աղիների շարժունակությունը։
Ժողովրդական միջոցներով բուժումն անգնահատելի օգուտներ կբերի օրգանիզմին, եթե կանոնավոր կերպով իրականացվի նաև բուսական թեյերի օգտագործում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։