Մի շպրտեք սխտորի սպիտակ կեղևը մաքրելիս, սա աններելի սխալ է

Դիտումներ 902

Մի շպրտեք սխտորի սպիտակ կեղևը մաքրելիս, սա աններելի սխալ է

Սա ամենաարժեքավոր միջոցն է երիտասարդությունը երկարացնելու համար։ Դրա համար ամեն ամիս անհրաժեշտ է խմել սխտորի սպիտակ կեղևից պատրաստված ըմպելիք։ Այս ըմպելիքը շատ հեշտ է պատրաստվում՝ անհրաժեշտ է վերցնել մի բուռ սպիտակ սխտորի կեղև և վրան լցնել մի բաժակ եռման ջուր։

Թեյնիկը եռալուց հետո պետք է սպասել 1-ից 3 րոպե, և միայն դրանից հետո ջուր լցնել սխտորի կեղևի վրա։ Բուժիչ ըմպելիքը կարելի է խմել միայն այն բանից հետո, երբ բաժակի ջուրն ամբողջությամբ սառչում է, սա մոտավորապես 6-8 ժամ է։ Ոչ մի դեպքում չպետք է տաք կամ գոլ վիճակով խմել այս ըմպելիքը:
Մեկ օրվա ընթացքում անհրաժեշտ է խմել 4 բաժակ բուժիչ ըմպելիք։ Այն կարելի է նախապես պատրաստել, քանի որ խմիչքը սովորաբար երկար ժամանակ է պահանջում սառչելու համար։ Տղամարդիկ ցանկացած ամսվա 10-ից 20-ը պետք է խմեն սխտորի սպիտակ կեղևից պատրաստված ըմպելիքը: Իսկ կանայք կարող են դա անել 20-ից 30-ը։
Ձեր մաշկը շուտով կատարյալ կդառնա: Այսպիսով, մի նետեք սպիտակ կեղևը, այլ հավաքեք դրանք: 



Ինչ է կատարվում արյունատար անոթների հետ մեկ պճեղ սխտորից հետո․ ասել են բժիշկները

Սխտորի օգտագործումը կապված է ինչպես դրական, այնպես էլ բացասական ազդեցությունների հետ օրգանիզմի վրա։ Բժիշկները համաձայն են, որ այս մթերքը օգտակար է, սակայն պետք է հաշվի առնել հակացուցումները։

 

 

«Այն նվազեցնում է վատ խոլեստերինի մակարդակը, անոթների պատերն ավելի առաձգական է դարձնում և դրանով իսկ կանխում է աթերոսկլերոզը, արյան մակարդումը, սրտի կաթվածը»,- նշում են մասնագետները։

Այնուամենայնիվ, կան մի շարք հիվանդություններ , որոնց դեպքում նույնիսկ մեկ կամ երկու պճեղ սխտորի օգտագործումը կարող է մեծ վնաս հասցնել օրգանիզմին, ավելի վաղ զգուշացրել էր ընտանեկան բժիշկ, սննդաբան Աննա Իվաշկևիչը։



Մասնագետի խոսքով, ստամոքսի և աղիների հետ կապված խնդիրներ չունեցող մարդկանց օրական թույլատրվում է մի երկու պճեղ սխտոր ուտել։ Այսպիսով, սխտորը հակացուցված է բաց ստամոքսի խոց ունեցող մարդկանց, այն չի կարելի ուտել նաև գաստրիտով, որը ռեմիսիայի մեջ չէ։

Բացի այդ, բժիշկները զգուշացնում են՝ սխտորը կարող է շատ վնասակար լինել առողջության համար, եթե այն ուտել հում վիճակում, իսկ ավելի վատ՝ դատարկ ստամոքսին:

 

 

Նախկինում բժշկական գիտությունների թեկնածու, սպորտային բժիշկ Ալեքսանդրա Չիստյակովանխոսեց սխտորի ունակության մասին՝ ազդելու արյան շաքարի մակարդակի վրա։ «Դրա ազդեցությունը նկատելի է սպառումից չորս ժամ անց՝ գլյուկոզայի քանակը կրճատվում է միջինը 27 տոկոսով»,- ասաց մասնագետը։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը