Մի կին վերցրեց կաթը և վրան ավելացրեց 100 մլ քացախ․ Արդյունքում տեսեք ինչ տեղի ունեցավ
Բաղադրությունը՝
1. կաթ - 3 լ
2. քացախ 9% - 100 միլիլիտր
3. սամիթ (կարող եք օգտագործել ցանկացած կանաչի)
4. ջուր + աղ՝ աղաջրի համար.
Պատրաստումը՝
1. Կաթը լցնել կաթսայի մեջ։
2. Եռալուց անմիջապես առաջ ավելացնել մանր կտրատած սամիթն ու լցնել քացախի մեջ։
3. Կաթը կաթնաշոռ կդառնա։
4. Անջատեք կրակը։ Քամոցը պատրաստել՝ մի քանի շերտով ծալած շղարշով։ Կաթնաշոռի զանգվածը լցնել մեջը։
5. Շիճուկը պետք է քամել։
6. Մամլիչը 1-1,5 ժամով դրեք վրան։
7. Պանիրը պետք է բավականին խիտ լինի։
8. Եռացրած ջրից ու աղից աղաջուր պատրաստել։ Այն պետք է լինի բավականին աղի: Հեղուկը պետք է ամբողջությամբ ծածկի պանրի ամբողջ կտորը։
9. Դնել սառնարանում, 10-12 ժամ հետո կարող եք ուտել պանիրը։
Եթե դուք 50 տարեկանից բարձր եք, ապա պանիրի այս տեսակը կերեք․ Այն շատ օգտակար է Ձեզ համարՄեծ տարիքում պետք է ավելի լուրջ վերաբերվել սննդակարգին։
Որոշ մթերքներ կարող են միայն լրացուցիչ առողջական խնդիրներ առաջացնել։
Օրինակ՝ շատերն են սիրում պանիրը և ակտիվորեն այն ավելացնում իրենց սննդակարգում։
Բայց դա ամենաօգտակար մթերքը չէ: Այնուամենայնիվ, այն ունի շատ ճարպ և աղ:
Այս բաղադրիչները չափից դուրս վնասակար են տարեց մարդու համար, քանի որ բարձրացնում են արյան ճնշումը, խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև բացասաբար են ազդում քաշի վրա։
Այս մասին ավելին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Մասնագետը խորհուրդ տվեց ուշադրություն դարձնել կաթնաշոռայն պանրին. Նրանք, ինչպես մյուս սորտերը, ունեն սպիտակուց և կալցիում, բայց աղը շատ ավելի քիչ է:
Բացի այդ, ինչպես հավելեց Սոլոմատինան մամուլի հետ զրույցում, պանրի նման տեսակներն ունեն ցածր յուղայնություն՝ մոտ 15-20 տոկոս, մինչդեռ սովորական պանիրներում այն կազմում է մոտ 40-50 տոկոս։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։