Մի կերեք լոլիկ. Ահա ինչու. Ես նոր եմ բացահայտել
Իսկ դուք գիտեի՞ք, որ լոլիկը վտանգավոր է հոդերի համար:
Լոլիկի հետ պետք է չափազանց զգույշ լինել, եթե ունեք հոդերի հիվանդություններ՝ արթրոզ և արթրիտ։
Գոյություն ունեն երկու նյութ, որոնք բացասաբար են անդրադառնում ոսկորների և հոդերի վրա՝ սոլանինը և օքսալաթթուն։
Երկուսն էլ առկա են լոլիկի մեջ։ Լոլիկի փոքր տեսակներն ունեն ամենաքիչ օքսալաթթու և սոլանին:
Եթե ցավ եք զգում, դուք պետք է ժամանակավորապես բացառեք այդ բանջարեղենը ձեր սննդակարգից։
Ուշադրություն․ լոլիկ ուտելուց առաջ իմացեք այս մասին, բժիշկը չի թույլատրում լոլիկ ուտեք եթե ունեք ․․․
Լոլիկը համեղ բանջարեղենը, որը գրեթե ամեն օր ուտում ենք ՝ հատկապես ամռան ամիսներին։ Այն նաև ունի ինչպես օգտակար, այնպես էլ վնասակար հատկություններ։
Լոլիկը պարունակում է A, C, K, Е, К, РР վիտամիններ, ինչպես նաեւ B խմբի մի քանի վիտամին։
Լոլիկը պարունակում է քիչ կալորիաներ, բայց միևնույն ժամանակ այն լավ հագեցնում է մարմինը 2-րդ տիպի շաքարախտով: Այս բանջարեղենը պարզապես անփոխարինելի է մարդու մարմնում վիտամիններն ու հանքանյութերը համալրելու համար:
Մասնագետների կարծիքով լոլիկի մեջ առկա քրոմը, կալիումը եւ В վիտամինը նվազեցնում են «վնասակար» խոլեստերինի քանակը արյան մեջ եւ կայունացում են նյութափոխանակությունը՝ դրանով իսկ նպաստելով սրտի ու սրտանոթային համակարգի գործունեությանը։
Լոլիկը նաև կանխում է շաքարի քանակի ավելացումը արյան մեջ, եւ հենց այդ պատճառով այն պետք է ներառվի շաքարախտով հիվանդ մարդկանց սննդակարգի մեջ։
Բժիշկը չի թույլատրում լոլիկ ուտել, եթե ունեք ալերգիկ ռեակցիաներ, լեղապարկի հիվանդություններ, գաստրիտ, խոցային և միզաքարային հիվանդություն, արթրիտ, ռևմատիզմ։ Այդ հիվանդությունների դեպքում, լոլիկ ուտելուց առաջ խորհրդակցեք բժշկի հետ։