Մի քանի րոպե պահեք ձեր բերանում մի պճեղ սխտոր. չեք հավատա, թե ինչ է տեղի ունենում
Սխտորը բարձրորակ մթերք է՝ բազմաթիվ օգտակար հատկություններով։ Այս բացառիկ բանջարեղենն ունի հակաբակտերիալ հատկություն, բուժում է բազմաթիվ հիվանդություններ, ինչպիսիք են մրսածությունը, աթերոսկլերոզը և երիկամների հիվանդությունները, ամրացնում է մազանոթները:
Հետո պետք է թքել այն և մաքրել էմալը։ Եթե էմալը մաքրելուց հետո հոտը չի վերանում, բերանում դրեք սուրճի հատիկներ կամ մաղադանոսի տերևներ։ Մի քանի կում կաթն ամբողջությամբ կհեռացնի սխտորի հոտը։
♦ Սխտորը հիանալի մաքրում է արյունը։
♦ Այն խթանում է ախորժակը։
♦ Պաշտպանում է համաճարակային գրիպից և շնչառական այլ հիվանդություններից։
♦ Ամրացնում է իմունիտետը։
♦ Չափազանց օգտակար է սակավարյունության դեպքում։
♦ Բուժում է քրոնիկ բրոնխիտը։
♦ Օգտակար է երիկամների և միզապարկի համար։
♦ Հարթեցնում է մաշկը։
Սակայն այն ունի մի քանի բացասական ազդեցություններ.
♦ Հնարավոր է բերանի տհաճ հոտ:
♦ Սխտորը կարող է ալերգիա առաջացնել։
♦ Հնարավոր են մարսողության խանգարումներ
Ցուցումներ և հակացուցումներ
Ցուցված է հետևյալ հիվանդությունների և պայմանների դեպքում՝
♦ Ախորժակի կորուստ.
♦ Սրտի և արյան անոթների հիվանդություններ.
♦ Անեմիա և ցածր հեմոգլոբին։
♦ Խրոնիկ բրոնխիտ, ասթմա և տուբերկուլյոզ։
♦ Երիկամների և միզապարկի հիվանդությունների դեպքում.
♦ Մաշկի խնդիրների դեպքում՝ բշտիկներ, պզուկներ և այլն։
♦ Դեպրեսիայի և անքնության դեպքում.
Հակացուցումները՝
♦ Եթե վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներ ունեք.
♦ Բերանի խոռոչի բորբոքային պրոցեսներում.
♦ Մեծ ավելորդ քաշի առկայության դեպքում, քանի որ այն մեծացնում է ախորժակը։
♦ Ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի պեպտիկ խոցով, քրոնիկ գաստրիտով և աղեստամոքսային տրակտի այլ հիվանդություններով։
♦ Հակացուցված է էպիլեպսիայով հիվանդների մոտ, քանի որ այն կարող է նոպա առաջացնել։
♦ Մի օգտագործեք թութքի հետ, քանի որ արյունահոսությունը կարող է աճել։ Խորհուրդ չի տրվում հղիության և լակտացիայի ժամանակ:վ