Մի քանի ամիս է, ինչ բրնձի կվաս եմ խմում և արդեն մոռացել եմ, որ մի ժամանակ հոդերս ցավում էին։ Պարզ բաղադրատոմս.
Բրնձի կվասը պարզ, բայց շատ բուժիչ ըմպելիք է։ Եթե այն խմեք մի քանի ամիս (օրինակ՝ ամռանը), ապա կարող եք մոռանալ ոսկորների և ողնաշարի խոցերի մասին։
Դուք չպետք է դիմեք բժիշկներին, բայց շատ ավելի հեշտ և խելամիտ է պատրաստել հենց այս բրնձի կվասը:
Գաղտնիք չէ, որ շարժումը կյանք է:
Բայց ամեն ինչ այդքան էլ պարզ չէ, քանի որ հոդերի հիվանդությունները տարածված են ցանկացած տարիքում, ուստի թեման բավականին տեղին է։
Առողջ դառնալը հատկապես կարևոր է տարեցների, նստակյաց կենսակերպ վարող մարդկանց համար։
Բրնձի կվաս.
Որքան երիտասարդ է մարդը, այնքան ավելի քիչ է նրան անհրաժեշտ որևէ դեղահաբ կամ հաբեր։ Ինչու՞ ընդունել անհասկանալի դեղեր: Կա ավելի լավ և առողջ տարբերակ՝ բրնձի կվաս։ Այն շատ հեշտ է պատրաստել, և այն կարող է շատ օգուտներ բերել։ Բացի այդ, կվասը հիանալի հագեցնում է ծարավը ամառային շոգին:
Սկսենք կվասի բաղադրիչներից։
-4 ճաշի գդալ լ. բրինձ.
-3 ճաշի գդալ լ. շաքարավազ.
-1 ճ/գ. լ. չամիչ.
Ինչպես պատրաստել.
Նախ պետք է ողողել բրինձը, իսկ հետո լցնել այն մեկ լիտր ջրով։
Բրնձի տեսակը առանցքային դեր չի խաղում, սակայն նախապատվությունը կտրվի հնդկական ծովային բրնձին, ինչպես ցույց է տալիս պրակտիկան, այն հարմար է այս կվասի համար։
Այնուհետեւ ավելացրեք շաքարավազ 3 ճաշի գդալ եւ կես գդալ չամիչ։ Թուրմը պետք է մնա մոտ 4 օր։
Մնացած հեղուկը պետք է ցամաքեցնել և սկսել զտումը:
Դե, վերջին քայլը պարզապես օգտագործել նստվածքը, որը կարելի է օգտագործել որպես նախուտեստ՝ ավելացնելով շաքարավազ, չամիչ և իհարկե բրինձ, բայց ճիշտ համամասնությամբ։
Որքա՞ն ժամանակում այն ուժի մեջ կմտնի:
Այս ըմպելիքի ընդունման ընթացքը 5 շաբաթ է։ Գլխավորն այն է, որ օրական երեք անգամ կես բաժակ կվաս ընդունել ուտելուց հետո։ Արդյունքը ձեզ սպասեցնել չի տա։ Հարկ է նշել, որ կվասը շատ ավելի հարուստ համ է ստանում, եթե այն ճիշտ եփվի։ Ի դեպ, կվասն օգտակար է ոչ միայն որպես հոդերի ցավազրկող, այլ նաև որպես օրգանիզմ մաքրող միջոց աղերից և թթուներից։ Տարեցները քաջատեղյակ են այս կվասի ազդեցության մասին, ուստի դրա հատկությունների մասին կասկած չկա։