Մի բաժակ հյութ, որը ոչնչացնում է բոլոր հիվանդությունները
Ինչ է տեղի ունենում, երբ խառնում եք ճակնդեղը, գազարն ու խնձորը. Այս պարզ ըմպելիքը հրաշալի հատկություն ունի․
Պաշտպանում է սիրտն ու արյունատար անոթները՝ շնորհիվ գազարի, խնձորի և ճակնդեղի բուժիչ հատկությունների։
Ճակնդեղից, գազարից և խնձորից թարմ և բնական հյութը հիանալի է մարսողական համակարգի համար։ Այն ոչ միայն օգնում է ստամոքսի առողջությանը, այլև պաշտպանում է խոցերից։
Կարգավորում է աղիների պերիստալտիկան, նպաստում է տոքսինների արտազատմանը և բուժում քրոնիկ փորկապությունը։
Այս ըմպելիքը բնական միջոց է, որն օգնում է նիհարել։ Այն ապահովում է շատ սննդարար նյութեր՝ շատ քիչ կալորիաներով և երկարացնում է հագեցվածության զգացումը: Մաքրում է օրգանիզմը և պաշտպանում վարակներից։
Ճակնդեղից, գազարից և խնձորից ստացված հյութն արդյունավետ է լյարդն ու արյունը մաքրելու համար։ Այն ունի ալկալային ազդեցություն օրգանիզմի վրա և օգնում է մաքրել լյարդը թունավոր թափոններից։
Գերազանց հակաբորբոքային միջոց, որը բուժում է վիրուսների և բակտերիաների հետ կապված մաշկային հիվանդությունները, ինչպես նաև ալերգիաները:
Դանդաղեցնում է մաշկի ծերացման գործընթացը և օգնում է կնճիռների, չոր և վնասված մաշկի դեպքում և վերականգնում է նրա փայլն ու առաձգականությունը:
Օգտագործման և պատրաստման եղանակը՝ վերցրեք 3 խնձոր, 3 ճակնդեղ և 3 գազար։ Ցանկության դեպքում կարող եք կոճապղպեղ ավելացնել։ Մենք հյութ ենք պատրաստում հյութաքամիչի կամ բլենդերի օգնությամբ։
Ըմպելիքը կարելի է խմել օրը երկու անգամ։ Երկրորդ անգամ մինչև ժամը 17-ը խորհուրդ է տրվում խմել դանդաղ և յուրաքանչյուր կումը պահել բերանում։
Հյութով բուժումը պետք է իրականացվի մեկից երեք ամիս, եթե ցանկանում եք երկարաժամկետ օգտակար ազդեցություն ունենալ ձեր առողջության վրա:
Ահա թե ինչպես կարելի է նվազեցնել արյան ճնշումը ճակնդեղի միջոցով
Ձեզ հաճախ է անհանգստացնում արյան բարձր ճնշումը, ապա այս տեղեկատվությունը ձեզ համար է:
Արյան ճնշումը նվազեցնելու համար դուք պետք է սովորեք հավասարակշռված կյանք վարել, վերահսկել ձեր վատ սովորությունները, ճիշտ սնվել, ինչպես նաև ֆիզիկապես ակտիվ լինել:
Բազուկը խոհարարության մեջ բավականին տարածված բանջարեղեն է։ Բացի A և C վիտամիններով հարուստ լինելուց, այն նաև կալցիումի, ֆոսֆորի և կալիումի բնական աղբյուր է: Բայց բնական բժշկության մեջ ճակնդեղը շատ հայտնի է իր հատկություններով, որոնք օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը:
2008 թվականի կարևոր հետազոտությունը հրապարակվել է Science Daily բժշկական ամսագրում: Պարզվել է, որ ճակնդեղի հյութ խմելը նվազեցնում է արյան բարձր ճնշումը:
Այս ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ճակնդեղի հյութ խմելուց մի քանի ժամ անց արյան բարձր ճնշում չտուժող մարդկանց խմբի մոտ սիստոլիկ զարկերակային ճնշումը իջել է միջինը 5,4 միավորով։ Այսինքն՝ արյան բարձր ճնշմամբ տառապող հիվանդների համար դա հիանալի բնական միջոց կլիներ։
Ինչու է արյան ճնշումը հակված նվազում այս բանջարեղենն ուտելուց հետո
Արդեն նախորդ ուսումնասիրություններում որոշ արդյունքներ են ձեռք բերվել արյան ճնշման և ճակնդեղի հյութի վերաբերյալ։ Այս կապն այժմ անհերքելի է, և արդյունքներն արդեն համոզիչ են։ Ուստի ներկայումս արյան ճնշումը նվազեցնելու համար խորհուրդ է տրվում ճակնդեղ օգտագործել։
Ճակնդեղի արյան ճնշումը բուժող հատկությունները պայմանավորված են նրանով, որ երբ ճակնդեղի հյութը խառնվում է թքի հետ, այն վերածվում է նիտրիտի։ Որի փոխակերպումն իրականացվում է աղաթթվի միջոցով, որն իր հերթին փոխակերպում է ազոտի օքսիդը։ Արդյունքում այն իջեցնում է արյան բարձր ճնշումը։
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ ճակնդեղի օգտագործումը կարող է կրճատվել արյան ճնշման 5-10 կետով: Արդյունքում էֆեկտը սկսում է ի հայտ գալ այս հզոր բանջարեղենն օգտագործելուց 3 ժամ հետո։
Ինչպես հոդվածի սկզբում նշեցինք, ճակնդեղի հյութն ամենաարդյունավետն է արյան ճնշումն իջեցնելու համար։ Թեև մասնագետները չեն բացառում աղցանների մեջ ճակնդեղի օգտագործումը, ճակնդեղի հյութը շարունակում է մնալ ամենաարդյունավետը խտության առումով։
Ահա թե ինչու ճակնդեղի հյութը արյան ճնշումն իջեցնելու իդեալական միջոց է։ Ստորև ներկայացված են ամենատարածված բաղադրատոմսերը.
Բազուկի ըմպելիք
Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 2 հատ ճակնդեղ, որոնք պետք է մաքրել, մանրացնել և 3-5 րոպե եռացնել ջրով, որպեսզի մի փոքր ծածկվի։ Եփելուց հետո թող սառչի։ Բլենդերի մեջ լցնում ենք ճակնդեղը այն ջրի հետ միասին, որում դրանք եփվել են և մանրացնում ենք մինչև հարթ: Կարելի է ավելացնել նաև հում գազար և կանաչ խնձոր։ Օգտագործել օրական 2-3 անգամ
Բազուկ՝ նարինջով և կիտրոնով
Բլենդերի մեջ լցնել 50-70 գրամ հում ճակնդեղ, 1/2 նարինջ։ Ավելացրեք նաև մի քիչ կիտրոնի հյութ ըստ ճաշակի: Ավելացնել 150-200 գրամ ջուր։ Խմիչքը պատրաստ է։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։