Մեղրը վարակների դեմ հզոր պայքարող է. Գիտնականները պարզել են, թե ինչու է մեղրը շատ ավելի արդյունավետ, քան սովորական հակաբիոտիկները
Նյուպորտի Սալվե Ռեգինա համալսարանի (Ռոդ Այլենդ, ԱՄՆ) գիտնականները հերթական անգամ հաստատել են, որ մեղրը լավագույն բնական հակաբիոտիկներից է։ Այն պայքարում է բազմաթիվ մակարդակներով վարակների դեմ և կանխում բակտերիաների դիմադրողականությունը:
Սյուզան Մ.Մեսկվիցը` հետազոտության առաջատար հեղինակը, ներկայացրել է վերլուծությունների արդյունքները Ամերիկյան քիմիական ընկերության 247-րդ համաժողովում: Մեղրը բազմաստիճան կործանիչ է, այն օգտագործում է բակտերիաների չեզոքացման միանգամից մի քանի եղանակներ։
Պայքարի այս մեթոդներից մեկը օսմոսի ազդեցությունն է։ Այն արտադրվում է մեղրի մեջ շաքարի բարձր կոնցենտրացիայի շնորհիվ; Այս գործընթացի ընթացքում բակտերիաների բջիջներից ջուր է հանվում, ինչի արդյունքում պաթոգեն բջիջները ջրազրկվում են և մահանում։
Այնուամենայնիվ, մի շտապեք խանութ մի բանկա մեղր գնելու համար, որը խմելուց հետո, առանց ցանկալի էֆեկտ ստանալու, կդիմեք ձեր բժշկին ավանդական «բուժման» համար։
Խանութից գնված մեղրում դուք չեք գտնի կաթնաթթվային բակտերիաներ, որոնք բուժում են վարակները, դրանք հայտնաբերված են միայն արտադրողներից անմիջապես գնված թարմ և բնական մեղրում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։