Մեղրի թուրմը կարող է հեշտությամբ բուժել շատ հիվանդություններ
Բաղադրիչներ.
1 բաժակ ընկույզ (կճեպով, մի մասը կարելի է մանրացնել)
150 գ (մոտ մեկ բաժակ) շաքարավազ
0,5 լ օղի
Ընկույզների և շաքարավազի վրա օղի լցնել և 14 օր տաք, մութ տեղում դնել։ Ամեն օր թափահարեք խառնուրդը:
Եվ բացի շիշը թափահարելուց, ոչինչ անել պետք չէ, այլապես շաքարավազը լավ չի լուծվի։
14 օր հետո քամեք։ Մնացածը լցրեք նոր օղիով (այլևս շաքար կամ ընկույզ մի ավելացրեք): Կրկին թրմեք նույն կերպ։ 14 օր հետո խառնեք երկու թուրմերը։
Ընդունել 1 գդալ ուտելուց 20 րոպե առաջ, օրը 3 անգամ, մինչև թուրմի կեսը չավարտվի։ Ընդմիջեք 7 օր, ապա խմեք նույնը, բայց 1-ական ճաշի գդալ, մինչև ավարտվի երկրորդ կեսը։
Թուրմը շատ կենսական էներգիա է տալիս, օգնում է նյարդային խանգարումների, բարձր թթվայնության, երիկամների, լյարդի, աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների, ռևմատիզմի, հիպերտոնիայի, աթերոսկլերոզի, ֆիբրոդների, ֆիբրոդների, ստամոքսի խոցի, անեմիայի և լեյկոզների դեպքում։
Մեղրի ու քրքումի համադրությունն ամենահզոր հակաբիոտիկն է, որի ազդեցությունը նույնիսկ բժշկությունը չի կարող բացատրել
Մեղր և քրքում. ինչպես դրանցից բնական հակաբիոտիկ պատրաստել տանը
Այս բնական հակաբիոտիկն ունի հզոր հակաբորբոքային ազդեցություն, սպանում է բակտերիաները և ցանկացած վարակ:
Առավելությունն այն է, որ, ի տարբերություն այլ հակաբիոտիկների, այն ոչ մի կողմնակի ազդեցություն չի ունենում աղիների և մարսողական համակարգի վրա, ինչը նշանակում է, որ այն լիովին անվտանգ է։
Քրքումը պարունակում է ակտիվ միացություններ՝ ավելի քան 150 բուժիչ հատկություններով, այդ թվում՝ հակաքաղցկեղածին, հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտ:
Մեղրի և քրքումի համադրությունն օգտագործելը կբարելավի ձեր մարսողությունը և կավելացնի աղիքներում օգտակար բակտերիաների քանակը:
Բաղադրությունը․
100 գ մեղր
1 ճ․գ. քրքումի փոշի
Բոլոր բաղադրիչները խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը և լցնել ապակե տարայի մեջ։
Մրսածության ախտանիշները նկատելուց հետո այս դեղամիջոցն ընդունեք հետևյալ կերպ.
1-ին օր՝ կես թեյի գդալ ամեն ժամը մեկ։
2-րդ օր՝ կես թեյի գդալ 2 ժամը մեկ։
3-րդ օր՝ կես թեյի գդալ օրական 3 անգամ։
Ցանկալի է դեղը կուլ չտալ, թող այն լուծվի բերանում։
Եթե դրա համը ձեզ դուր չի գալիս, ապա խառնուրդին միշտ կարող եք տաք կաթ կամ թեյ ավելացնել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Դարչինը և քրքումը շատ օգտակար են, բայց եթե այսպես օգտագործեք, ապա անդառնալի հետևանքներ կառաջացնեն ձեր առողջության համար
Սննդաբան Օլեսյա Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում պատմել է, թե ինչպես հայտնի համեմունքները կարող են վնասել ձեր առողջությանը։
Դարչինն ու քրքումը համարվում են չափազանց օգտակար համեմունքներ առողջության համար։ Օրինակ՝ դարչինը կապված է արյան շաքարի մակարդակի իջեցման հետ, իսկ քրքումի հիմնական բաղադրիչը՝ կուրկումինը, հայտնի է որպես հզոր հակաօքսիդանտ, որը պայքարում է բորբոքման դեմ:
Բայց բժիշկ Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում զգուշացրել է, որ համեմունքները նույնպես կարող են վտանգավոր լինել, հատկապես, երբ դրանք սխալ են օգտագործվում։ Խոսելով դարչինի հնարավոր վտանգների մասին՝ բժիշկը նշեց, որ խանութներում սովորաբար վաճառվում է էժան տարբերակը, որի արտադրության հիմքը ծառի կեղևն է։ Դարչինի այս տեսակը հայտնի է որպես «կասիա»։
Լուկաշենկովան ընդգծել է, որ կասիայի կեղևի համեմունքը մեծ չափաբաժիններով օգտագործելը վտանգավոր է։ Կումարինի բարձր չափաբաժինները երկարատև օգտագործման դեպքում կարող են թունավոր ազդեցություն ունենալ լյարդի վրա: Օրական ոչ ավելի, քան մեկ թեյի գդալ կասիայի կեղևի համեմունք պետք է օգտագործվի։
Նաև, ըստ մասնագետի, որոշ դեպքերում օրգանիզմը, կումարինի նկատմամբ զգայունության բարձրացման պատճառով, կարող է կտրուկ արձագանքել դրան. այս դեպքում որովայնի ցավի, սրտխառնոցի և այրոցի հետ մեկտեղ առաջանում են գլխացավեր, մաշկային և աղեստամոքսային խնդիրներ:
Ինչ վերաբերում է քրքումին, ապա այս համեմունքն անվտանգ չէ հղիների համար՝ արգանդի տոնուսը խթանելու ունակությամբ։
«Սուր և քրոնիկ հեպատիտով, ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցով տառապողներին խորհուրդ չի տրվում քրքում ավելացնել սննդի մեջ»,- պարզաբանել է փորձագետը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։