Մեր խոհանոցում միշտ սա կա․ Գիտե՞ք չէ ինչ է անունը

Դիտումներ 547

Մեր խոհանոցում միշտ սա կա․ Գիտե՞ք չէ ինչ է անունը

Թաթարական ճակնդեղով և բողկով աղցան, քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

Թաթարական ճակնդեղի և բողկի աղցանն ունի վառ կծու համ և հարուստ բուրմունք։ 

Վերջինս անպայման պետք է նկատի ունենալ ու ժամանակն այնպես պլանավորել, որ ճաշատեսակը համտեսելուց հետո չգնաս կարեւոր հանդիպումների կամ ժամադրության։ 

Ուստի լավագույնը կլինի, եթե ձեր ընտանիքի հետ ընթրիքի մենյուում ներառեք ճակնդեղով և բողկով աղցան։ 

Ճաշատեսակը կարելի է մատուցել որպես նախուտեստ կամ նույնիսկ խորոված մսի կողմնակի ճաշատեսակ։ 

Վերջին գաղափարը, իհարկե, կաջակցեն սննդաբաններին, քանի որ ճակնդեղի և բողկի աղցանի համադրությունը սպիտակուցային բաղադրիչի հետ նպաստում է լավ մարսողությանը, հետևաբար՝ հիանալի տրամադրությանը:

 

 

ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

  • միջին չափի ճակնդեղ - 1 հատ
  • միջին չափի կանաչ բողկ - 1 հատ
  • առաջին սառը սեղմման բուսական յուղ - 1-2 ճ.գ. լ.
  • կանաչ սոխ - 50 գ
  • կիտրոնի հյութ - 1 ճ.գ. լ.
  • աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

 

 



Քայլ 1

Պատրաստել աղցանի բաղադրիչները. Առաջին հերթին ճակնդեղը եփում ենք միկրոալիքային վառարանում։ Լցնել հատուկ տարայի մեջ 1-2 ճ.գ. լ. ջուր. Լվացեք ճակնդեղը և վերևի մասում հորիզոնական կտրեք, իսկ ներքևից՝ «պոչը»։

Քայլ 2

Պատրաստի ճակնդեղը դնել տարայի մեջ և փակել կափարիչը։ Եփել մոտ 5 րոպե առավելագույն հզորությամբ։ Թողեք, որ ճակնդեղը ամբողջովին սառչի և մաքրեք կեղևից։

Քայլ 3

Լվացեք բողկը խոզանակով, ապա մաքրեք կեղևը։ Կտրեք բարակ երկար շերտերով սուր դանակով կամ օգտագործեք հատուկ քերիչ կորեական գազարի համար։

 

 

Քայլ 4

Բողկը լցնում ենք ամանի մեջ և համեմում մի քիչ աղով։ Թողնել 10 րոպե։ Բողկը խմբաքանակներով քամեք, որպեսզի ավելորդ հյութը դուրս գա, ապա տեղափոխեք առանձին ամանի մեջ։

Քայլ 5

Ավելացնել բուսական յուղ։ Խառնել։ Բողկը թողնել 10 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։ Արդյունքում, յուղը կլանվի, և արմատային բերքը կկորցնի իր սուր հոտը և թթու համը:

 



Քայլ 6

Լվացեք կանաչ սոխը աղցանի համար և չորացրեք թղթե սրբիչներով: Մի փոքր թեք կտրեք ոչ շատ բարակ օղակների: Ավելացնել ամանի մեջ պատրաստված բողկով։

 

 

Քայլ 7

Բազուկը կտրատել բարակ շերտերով։ Տեղափոխում ենք բողկով և կանաչ սոխով ամանի մեջ։ Մի քիչ պղպեղ և լցնել կիտրոնի հյութի մեջ։ Նրբորեն խառնել և աղցանով տարան 15 րոպեով դնել սառնարանը։



Ամենաընթերցվածը