Մեր սիրելի մթերքները, որոնք կարող են քաղցկեղ առաջացնել․ Ներկայացնում ենք ցանկը

Դիտումներ 8566

Մեր սիրելի մթերքները, որոնք կարող են քաղցկեղ առաջացնել․ Ներկայացնում ենք ցանկը

Բազմաթիվ գիտական ​​հետազոտություններ հաստատում են, որ մթերքների կոնկրետ ցանկն ուղղակիորեն կապված է չարորակ նորագոյացությունների որոշակի տեսակների առաջացման հավանականության հետ։ Դրանք ներառում են կոլոռեկտալ քաղցկեղ, ստամոքսի, կոկորդի ուռուցք:

 

 

Սննդամթերքի մասին տեղեկությունները, որոնք կապված են չարորակ նորագոյացությունների առաջացման և առաջընթացի բարձր կամ, հակառակը, ցածր հավանականության հետ, հնարավորություն կտան ուղղիչ փոփոխություններ կատարել ձեր սննդակարգում՝ հիմնվելով առողջ սննդի վրա:

 


Դիետան, որը բացառում է ամբողջական ձավարեղենը, օնկոլոգիական հիվանդությունների մեծ ցանկի գործոն է։ Դրան հաջորդում են դիետաները՝ կաթնամթերքի ցածր սպառմամբ և կիսաֆաբրիկատների մսամթերքի ակտիվ ընդգրկմամբ։ Դրան հաջորդում է դիետան առանց մրգերի և բանջարեղենի, ինչպես նաև հակվածություն կարմիր մսի և շաքարի բարձր պարունակությամբ ըմպելիքների նկատմամբ:
 
 

Ուռուցքաբանական հիվանդությունների հավանականությունը, որոնք կապված են հատուկ սննդակարգի հետ, տատանվում է կախված տարիքից, սեռից, ռասայից և այլ անձնական գործոններից: 



Բայց ընդհանուր առմամբ, 45-ից 64 տարեկան բոլոր արական սեռի, սևամորթների մոտ հայտնաբերվել է հիվանդության առաջացման բարձր ռիսկ:

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ուտել առողջ սնունդ, որը ներառում է ամբողջական մթերքներ, ցածր կամ առանց վերամշակված մթերքներ, շաքար և կարմիր միս: 



Ամենաընթերցվածը