Մեր հետևորդներից մեկը կիսվել է բաղադրատոմսով․ Նա տավարի թոքի վրա եռացրած ջուր լցրեց և մանանեխ ավելացրեց․ Հիմա ես միշտ այսպես եմ պատրաստում թոքը
Սա իմ բոլոր ժամանակների ամենասիրած բաղադրատոմսերից մեկն է՝ լյարդը կամ թոքը համեղ, փափուկ և հյութալի դարձնելու համար: Վերցրեք ցանկացած լյարդ (հավի, խոզի կամ տավարի) և պատրաստեք այն այս բաղադրատոմսով․
Պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.
- լյարդ - 700 գ;
- սոխ - 3 - 4 հատ;
- սխտոր - 2 պճեղ;
- թթվասեր - 4 ճաշի գդալ;
- ջուր - 2 ճաշի գդալ;
- մանանեխ - 1 թեյի գդալ;
- աղ։
Լյարդը կտրատում ենք մասերի և 2-3 րոպե լցնում եռման ջուր։
Սոխը կտրատում ենք բարակ կես օղակների և տապակում բուսայուղի մեջ՝ ցողելով մի քիչ շաքարավազ և մի պտղունց աղ։
Երբ սոխը ոսկեգույն դառնա, ավելացնել մանր կտրատած սխտորը և տապակել։
30 - 60 վայրկյան հետո ավելացնել լյարդը, աղը՝ ըստ ճաշակի և կրակը թուլացնել։ Եռացնել 3 րոպե՝ տապակը ծածկելով կափարիչով։
Սոուսի համար խառնել մանանեխն ու թթվասերը։
Սոուսը լցնել լյարդի վրա, խառնել և եփել կափարիչի տակ՝ մոտ 10 րոպե,
Ես մատուցում եմ լյարդը՝ կարտոֆիլի պյուրեով, եփած բրնձով և այլ համեղ ուտեստներով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։