Մենք օգտագործում ենք այս թույնը ամեն օր․ Դադարեցրեք, քանի դեռ ուշ չէ
Մեր սնունդը պարունակում է անհավանական վտանգավոր լուռ «մարդասպան»՝ մոնոսոդիումի գլուտամատ E621, որը սննդային հավելում է, որն օգտագործվում է աղը փոխարինելու և նաև համը բարելավելու համար:
Այս բաղադրիչը ներառված է բոլոր տեսակի սալյամի, չիպսերի, երշիկեղենի, հոթ-դոգի, պատրաստի ապուրների, գարեջրի և այլնի մեջ։ և այլն: Անվտանգ չափաբաժինը օրական 1,5 գրամ է մեծահասակների համար և ½ գրամից պակաս երեխաների համար:
Այսօր այս հավելումից տարեկան օգտագործվում է 200 հազար տոննա, և դրա չափից մեծ դոզավորումը հայտնի է որպես «Չինական ռեստորանային սինդրոմ։
Այն ունի բազմաթիվ կողմնակի ազդեցություններ, ինչպիսիք են սրտխառնոցը, կրծքավանդակի ցավը, միգրենը, քնկոտությունը, գլխապտույտը, տեսողական խանգարումները, հորմոնալ անհավասարակշռությունը, թուլությունը և այլն:
Այս նյութը հայտնաբերվել է 1907 թվականին Իկեդա Կիկունայի կողմից, ով փորձեր կատարելով պարզել է, որ այդ բաղադրիչը փոխում է սննդի համը։ Ավելին, այն նաև փոխում է արագ սննդի և սառեցված սննդի համն ու բույրը։
Մեր խորհուրդը ձեզ, երբ պատրաստվում եք նորից սնունդ գնել, համոզվեք, որ փաթեթավորման վրա նշված նյութի պարունակությունը նշված չէ։