Մենք կորցնում ենք վիտամին D-ն փորլուծությամբ և ոչ միայն այն, ինչ ուտում ենք, այլև այն, որը տարիներ շարունակ կուտակում ենք մեր ճարպային հյուսվածքում
Մարդիկ շատ են զարմանում, թե ինչու են աղիների հետ կապված խնդիրների դեպքում գաստրոէնտերոլոգներն իրենց հիվանդներին կերակրում վիտամին D-ի խելահեղ չափաբաժիններով: Ոչ միայն այն, երբ ճարպերը վատ են մարսվում, այս նույն ճարպերը աղիքներից դուրս են գալիս դեպի շրջակա միջավայր՝ իրենց հետ վերցնելով սննդից ճարպային լուծվող վիտամին D: Խնդիրն այն է, որ նույնիսկ վիտամին D-ն, որը խաղաղ կերպով շրջանառվում էր մեր արյան մեջ, անհետանում է փորլուծությամբ։
Ընդհանուր առմամբ, ավելցուկային վիտամին D-ն արտազատվում է մաղձով։
Այսինքն՝ նման կարուսելը պտտվում է երիկամների ու մեզի կամ լյարդի ու աղիների արանքում։ Ինչ-որ բան արտազատվում է մեզի կամ աղիքների մեջ, այնուհետև ներծծվում է:
Դա հենց այն է, ինչ տեղի է ունենում վիտամին D-ի հետ: Լյարդն այն արտազատում է աղիքներ և ակնկալում է, որ այնտեղ աշխատելուց հետո վիտամին D-ն կվերադառնա իրեն:
Ինչպես արագ պատրաստել վիտամիններով հարուստ և սննդարար դդմի հումուս
Այս քաղցր հումուսը կատարյալ է նախուտեստների և աղանդերի համար: Ինչպես երեխաներին, այնպես էլ մեծահասակներին դուր կգա համը:
Այն պատրաստելը շատ հեշտ է և արագ։ Այս ուտեստը կատարյալ է աշնանը և ձմռանը: Այն համային հաճույք է հաղորդում, ինչպես նաև օգնում է կանխել սեզոնային մրսածությունը։
Պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.
4 բաժակ եփած սիսեռ
1 բաժակ բոված դդումի խյուս
1/4 բաժակ ընկույզի յուղ, կարող եք նաև օգտագործել քնջութի յուղ կամ կարագ
2 ճաշի գդալ կոկոսի յուղ
մի քանի պտղունց վանիլին
2 ճաշի գդալ բնական մեղր
1/2 թեյի գդալ դարչինի փոշի
1 թեյի գդալ քերած թարմ կոճապղպեղ
1/8 թեյի գդալ մշկընկույզի փոշի
1/2 թեյի գդալ ծովի աղ
Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք բլենդերի մեջ և հարում ենք մինչև հարթ զանգված ստացվի:
Ճաշատեսակը կարելի է պահել սառնարանում։ Այն կարելի է ուտել մրգի կտորներով, բրնձով, թխվածքաբլիթներով և այլն։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։