Մի գնեք նարնջագույն - կարմիր լոլկիկ․ այն թույն է
ԼՈԼԻԿ. Որքան հաստ է լոլիկի կեղևը, այնքան այն պարունակում է քիմիա: Մի գնեք նարնջագույն-կարմիր լոլիկ:
Սպիտակ միջուկը և կտրվածքի հաստ երակները քիմիայի բարձր պարունակության ազդանշան են: Իսկ եթե դեռ անորակ լոլիկ եք հանդիպել, մոտ 1 ժամ պահեք սառը ջրի մեջ։
ԿԱՂԱՄԲ. Նիտրատների մեծ մասը գտնվում է կաղամբի վերին տերևներում և ցողունում, ուստի դրանք պետք է դեն նետվեն:
ԿԱՐՏՈՖԻԼ. Կարտոֆիլի մեջ նիտրատները կուտակվում են կեղևի տակ, ուստի կարտոֆիլը եփելուց հետո ջուրը պետք է քամել։
ԴԴՄԻԿ, ՎԱՐՈՒՆԳ, ՍՄԲՈՒԿ. Վարունգը պետք է լինի փափուկ՝ խոտի գույնի, եթե դրանք մուգ կանաչ են, դա ցույց է տալիս, որ դրանք չափից շատ են սնվել նիտրատներով։
Առաջին ցուկկինին և սմբուկները պետք է մաքրել կեղևից։ Կտրեք ցողունի տարածքը - սա ամենաթունավոր վայրն է:
ԿԱՆԱՉԻ, ՀԱԶԱՐ, ՄԱՂԱԴԱՆՈՍ, ՍԱՄԻԹ. Ամենից շատ քիմիան կուտակվում է ցողուններում, կոթունների մեջ. այն ուտել պետք չէ:
Կանաչիները միշտ ավելի արագ են ներծծում նիտրատները և նախքան այն ճաշատեսակների մեջ ավելացնելը, մեկ ժամ թրմեք ջրի մեջ։
ԳԱԶԱՐ, ԲՈՂԿ․ Հսկայական քանակությամբ նիտրատներ հայտնաբերված են արմատային մշակաբույսերի գագաթներում և ծայրերում, դրանք կտրեք օգտագործելուց առաջ: Մի գնեք ոլորված պոչով ճակնդեղ: Գազարի մեջ պոչից կտրեք 1 սմ, կանաչ հատվածը պետք է ամբողջությամբ կտրել, այն պարունակում է մեծ քանակությամբ քիմիական նյութեր։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։