Մենք բոլորս սիրում ենք եգիպտացորեն, բայց ահա այն պատճառների ցանկը, թե ինչու պետք է դադարեցնել այն ուտել
Եգիպտացորենը հացահատիկ է և ոչ այնքան առողջարար։ Իրականում այն օմեգա-6-ի և օմեգա-3-ի ամենավատ հարաբերակցությունն ունի ցանկացած հացահատիկի մեջ:
Օմեգա 3-ն արտադրում է հակաբորբոքային հորմոններ: Օմեգա 6-ն արտադրում է հորմոններ, որոնք նպաստում են բորբոքմանը: Երբ օմեգա 6-ը սկսում է գերազանցել օմեգա 3-ին, դրանք խաթարում են բորբոքային արձագանքը վերահսկելու մարմնի ունակությունը:
Այս բորբոքումը կարող է հանգեցնել բազմաթիվ առողջական խնդիրների, ինչպիսիք են իմունային համակարգի հիվանդություններ, շաքարախտ, քաղցկեղ, բարձր խոլեստերին, ասթմա, սրտանոթային հիվանդություն և դեպրեսիա:
Եգիպտացորենը շատ անառողջ հացահատիկ է, քանի որ այն ամենաքաղցր, օսլա և դատարկ հացահատիկն է: Եգիպտացորենը ընտելացրել և մշակել են մարդիկ ավելի քան 6000 տարի առաջ Կենտրոնական Մեքսիկայում տեոսինտե անունով հայտնի բույսից: Եգիպտացորենը գենետիկորեն ձևափոխված առաջին մթերքն էր և շարունակում է փոփոխվել
Եգիպտացորենը կարող է ակտիվացնել աուտոիմուն հիվանդությունները.
Թեև եգիպտացորենը սնձան չունի, այն կարող է շատ գրգռել աղիների լորձաթաղանթը: Դա պայմանավորված է նրանով, որ ձեր մարմինը իրականում կարծում է, որ եգիպտացորենի սնձանով պարունակվող սպիտակուցները կարող են վտանգել ձեր իմունային համակարգը: Բացի այդ, եգիպտացորենն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս, ինչը նշանակում է, որ այն հեշտությամբ վերածվում է շաքարի մարմնում, ինչը կարող է առաջացնել ինսուլինի արձագանք և կարող է նպաստել բորբոքմանը:
Մարդիկ չեն կարող լիովին մարսել եգիպտացորենը, քանի որ այն պարունակում է ցելյուլոզային մանրաթել: Մարդու մարսողական համակարգը չի կարող ամբողջությամբ մարսել ցելյուլոզը, քանի որ նրան բացակայում է եգիպտացորենը ամբողջությամբ մարսելու ֆերմենտը:
Ինչպես բոլոր հացահատիկները, այնպես էլ եգիպտացորենը պարունակում է պրոլամիններ, որոնք սպիտակուցների դաս են, որոնք մարմինը չի կարող ճիշտ մարսել:
Եգիպտացորենը պարունակում է պեկտիններ.
Պեկտինները սպիտակուցներ են, որոնք մենք չենք կարող մարսել: Մենք սովորաբար մարսում ենք սպիտակուցները ամինաթթուների մեջ, որտեղ դրանք ներծծվում են բարակ աղիքի պատերի միջով և օգտագործվում են մարմնի կողմից բջջային կառուցվածքների և բաղադրիչների կառուցման համար:
Այնուամենայնիվ, քանի որ մենք չենք կարող մարսել պեկտինները, դրանք անցնում են աղիքային պատի միջով չմարսված որպես ամբողջական սպիտակուցներ: Սա վնասում է աղիները և առաջացնում բորբոքում:
Այսօրվա եգիպտացորենը հագեցած է թունաքիմիկատներով.
Այսօր վաճառվող եգիպտացորենի մեծ մասը օրգանական չէ, ինչը նշանակում է, որ այն հագեցած է միջատասպաններով և այլ վնասակար տոքսիններով:
Պարզվում է, որ եգիպտացորենը միշտ սխալ ես եփել․ Սկսեք այսպես պատրաստել
Եփած եգիպտացորենը ամառային ամենահամեղ ուտեստներից է։
Բուրավետ, հյութալի և համեղ եփած եգիպտացորենը, բացի իր համից, ունի նաև շատ օգտակար հատկություններ։ Եգիպտացորենի մեջ կան շատ վիտամիններ (B, C, D, K խմբերի), պարունակում է մագնեզիում, պղինձ, կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր, գլուտամինաթթու և այլ օգտակար նյութեր։
Եգիպտացորենը փափուկ և հյութալի դարձնելու համար առաջին հերթին անհրաժեշտ է ճիշտ ընտրել այն։ Իրական թարմ երիտասարդ եգիպտացորենը կարելի է վաճառել միայն սեզոնին, որն ավարտվում է ոչ ուշ, քան օգոստոսի վերջը: Ավելի ուշ վաճառվող եգիպտացորենը հաճախ չափից ավելի հասուն է և կոշտ:
Եթե հատիկները կլորացված չեն, ունեն փորվածքներ, ապա այս եգիպտացորենն արդեն հասունացել է և պիտանի չէ եփելու համար։ Կարևոր է նաև տերևների տեսքը՝ դրանք պետք է շատ ետ չլինեն կոճերից, լինեն չոր ու դեղին։ Մի գնեք եգիպտացորեն առանց տերևների.
Նախքան եգիպտացորեն պատրաստելը, այն պետք է լվանալ հոսող ջրի տակ և մաքրել տերևներից։ Տերեւներից կոճը մաքրելը պարտադիր ընթացակարգ չէ։ Դրանցով կարելի է եգիպտացորեն պատրաստել՝ հեռացնելով միայն փչացած տերեւները։
Նախքան պատրաստելը, ավելի լավ է եգիպտացորենը մեկ ժամ թրջել սառը ջրի մեջ։
Կա մի միջոց, որով կարող եք ապահովել, որ եգիպտացորենը փափուկ և հյութալի լինի։
Անհրաժեշտ է եգիպտացորենը մաքրել տերևներից և մանրաթելերից, կիսով չափ կտրել, լցնել սառը ջրի և կաթի խառնուրդի մեջ 1։1 հարաբերակցությամբ։ Այս կաթնային խառնուրդում եգիպտացորենը պետք է մնա 4 ժամ: Դրանից հետո պետք է սովորական եղանակով եփել ջրի մեջ։
Եգիպտացորենի պատրաստման ժամկետը կախված է դրա հասունության աստիճանից։
Որքան հին է այն, այնքան ավելի երկար ժամանակ կպահանջվի եփելու համար: Երիտասարդ եգիպտացորենները պետք է եփել ոչ ավելի, քան 20-30 րոպե։ Հասած եգիպտացորենը պետք է եփել 30-40 րոպե։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։