Մենք Սուրբ Ծննդին Խաշիլ ենք պատրաստում․ Հիմա կգրեմ բաղադրատոմսը

Դիտումներ 654

Մենք Սուրբ Ծննդին Խաշիլ ենք պատրաստում․ Հիմա կգրեմ բաղադրատոմսը

Խաշիլ պատրաստելու համար հարկավոր է․

Բաղադրամասեր

  • 80 գ բոված ալյուրն՝

  • 30 գ հալած յուղ,

  • 30 գ չորթան,

  • աղը՝ ըստ ճաշակի

 

 

Պատրաստման եղանակը

  • Ցորենն ընտրել, թեթևակի բովել, սուրճաղացով աղալ և մաղել:

  • Կաթսայում ջուր եռացնել, ըստ ճաշակի ավելացնել աղ, այնուհետև կաթսան կրակի վրայից վերցնել և պատրաստած ալյուրը (փոխինձը) խառնելով կամաց - կամաց դնել ջրի մեջ, որից հետո դնել մարմանդ կրակին և թողնել այնքան մամանակ, մինչև խաշիլը խտանա:

  • Խաշիլը մատուցելիս վրան լցնել հալած յուղ և բաց արած թան:



Հնդկաձավար մսով, համեղ և հագեցնող ուտեստ ողջ ընտանիքի համար

Հնդկաձավարը բուրավետ է, փխրուն, ոչ չոր, ներծծված սուսով համեմունքներով: Եվ նուրբ, հյութալի մսի կտորներ: Վաճառականի ոճով հնդկաձավարը շատ համեղ է ստացվում, հագեցնող։ Եվ ամենակարևորը, մսով նման հնդկաձավարը պատրաստվում է արագ և հեշտությամբ:*

Բաղադրամասեր
Հնդկաձավար - 400 գ (2 բաժակ)
Միս (խոզի պարանոց, ցանկացած կարող է լինել) - 800 գ
Սոխ - 2 հատ:
Գազար (միջին) - 2 հատ:
Սխտոր - 2 պճեղ
Բուսական յուղ - 2 ճ,գ.
Համեմունք մսի համար - ըստ ճաշակի
Պղպեղի խառնուրդ - ըստ ճաշակի
Աղ - ըստ ճաշակի
Ջուր - մոտ 4 բաժակ (+1 բաժակ մսի համար)

Կարագ (ըստ ցանկության) - 30 գ

 

 

Լվացեք միսը, չորացրեք թղթե սրբիչներով և կտրեք միջին կտորների:
Սոխն ու գազարը լվանալ, կեղևազրկել և կտրատել միջին խորանարդի մեջ։

Կաթսայի կամ խորը տապակի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը։ Տապակել սոխն ու գազարը։

Միսը բանջարեղենով տապակի մեջ ավելացնել, խառնել։ Ավելացնել սխտոր, աղ, պղպեղ, համեմունքներ: Խառնել և տապակել միսը առանց կափարիչի։
Այնուհետև ջուրը (եռման ջուր) ավելացնում ենք, որպեսզի միսը ամբողջությամբ պատվի հեղուկով, խառնում ենք և եփում ենք միսը մինչև կիսով չափ եփվի միջին ջերմության վրա՝ կափարիչի տակ։

Հնդկաձավարը լավ ողողում ենք։ Ցանկության դեպքում հնդկաձավարը կարելի է կալցինացնել թավայի մեջ, հնդկաձավարն ավելի բուրավետ և փխրուն կլինի։



Մսին բանջարեղենով ավելացնել հնդկաձավարը, խառնել։ Լցնել եռման ջուրը, որպեսզի հնդկաձավարն ամբողջությամբ ծածկվի ջրով։ Հնդկաձավար պատրաստելու համար ես միշտ օգտագործում եմ համապատասխանաբար հնդկաձավարի և ջրի 1:2 հարաբերակցությունը: Հարմար է բաժակներ օգտագործել՝ 2 բաժակ հնդկաձավարի համար 4 բաժակ ջուր։ Ավելացնել համեմունքներ, աղ:
Միսը հնդկացորենով շոգեխաշել 30-40 րոպե թույլ կրակի վրա, առանց խառնելու, կափարիչի տակ։ 

 

 

Եփել այնքան, մինչև ամբողջ ջուրը գոլորշիանա, և հացահատիկը փափուկ եփվի։ Եփելու ժամանակը կախված է հենց հնդկաձավարից։
Հետո նրբորեն խառնել։ Հնդկացորենին կարելի է մի կտոր կարագ ավելացնել։ Փակեք կափարիչը, հանեք կրակից և թողեք, որ ուտեստը մնա 10 րոպե։

Հնդկացորենը մսով վաճառականի ձևով պատրաստ է։ Բարի ախորժակ բոլորին:



Ամենաընթերցվածը