Մենք Սուրբ Ծննդին Խաշիլ ենք պատրաստում․ Հիմա կգրեմ բաղադրատոմսը
Խաշիլ պատրաստելու համար հարկավոր է․
Բաղադրամասեր
-
80 գ բոված ալյուրն՝
-
30 գ հալած յուղ,
-
30 գ չորթան,
-
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Ցորենն ընտրել, թեթևակի բովել, սուրճաղացով աղալ և մաղել:
-
Կաթսայում ջուր եռացնել, ըստ ճաշակի ավելացնել աղ, այնուհետև կաթսան կրակի վրայից վերցնել և պատրաստած ալյուրը (փոխինձը) խառնելով կամաց - կամաց դնել ջրի մեջ, որից հետո դնել մարմանդ կրակին և թողնել այնքան մամանակ, մինչև խաշիլը խտանա:
-
Խաշիլը մատուցելիս վրան լցնել հալած յուղ և բաց արած թան:
Հնդկաձավար մսով, համեղ և հագեցնող ուտեստ ողջ ընտանիքի համար
Հնդկաձավարը բուրավետ է, փխրուն, ոչ չոր, ներծծված սուսով համեմունքներով: Եվ նուրբ, հյութալի մսի կտորներ: Վաճառականի ոճով հնդկաձավարը շատ համեղ է ստացվում, հագեցնող։ Եվ ամենակարևորը, մսով նման հնդկաձավարը պատրաստվում է արագ և հեշտությամբ:*
Բաղադրամասեր | ||
Հնդկաձավար - 400 գ (2 բաժակ) | ||
Միս (խոզի պարանոց, ցանկացած կարող է լինել) - 800 գ | ||
Սոխ - 2 հատ: | ||
Գազար (միջին) - 2 հատ: | ||
Սխտոր - 2 պճեղ | ||
Բուսական յուղ - 2 ճ,գ. | ||
Համեմունք մսի համար - ըստ ճաշակի | ||
Պղպեղի խառնուրդ - ըստ ճաշակի | ||
Աղ - ըստ ճաշակի | ||
Ջուր - մոտ 4 բաժակ (+1 բաժակ մսի համար) | ||
Կարագ (ըստ ցանկության) - 30 գ
|
Լվացեք միսը, չորացրեք թղթե սրբիչներով և կտրեք միջին կտորների:
Սոխն ու գազարը լվանալ, կեղևազրկել և կտրատել միջին խորանարդի մեջ։
Կաթսայի կամ խորը տապակի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը։ Տապակել սոխն ու գազարը։
Միսը բանջարեղենով տապակի մեջ ավելացնել, խառնել։ Ավելացնել սխտոր, աղ, պղպեղ, համեմունքներ: Խառնել և տապակել միսը առանց կափարիչի։
Այնուհետև ջուրը (եռման ջուր) ավելացնում ենք, որպեսզի միսը ամբողջությամբ պատվի հեղուկով, խառնում ենք և եփում ենք միսը մինչև կիսով չափ եփվի միջին ջերմության վրա՝ կափարիչի տակ։
Հնդկաձավարը լավ ողողում ենք։ Ցանկության դեպքում հնդկաձավարը կարելի է կալցինացնել թավայի մեջ, հնդկաձավարն ավելի բուրավետ և փխրուն կլինի։
Մսին բանջարեղենով ավելացնել հնդկաձավարը, խառնել։ Լցնել եռման ջուրը, որպեսզի հնդկաձավարն ամբողջությամբ ծածկվի ջրով։ Հնդկաձավար պատրաստելու համար ես միշտ օգտագործում եմ համապատասխանաբար հնդկաձավարի և ջրի 1:2 հարաբերակցությունը: Հարմար է բաժակներ օգտագործել՝ 2 բաժակ հնդկաձավարի համար 4 բաժակ ջուր։ Ավելացնել համեմունքներ, աղ:
Միսը հնդկացորենով շոգեխաշել 30-40 րոպե թույլ կրակի վրա, առանց խառնելու, կափարիչի տակ։
Եփել այնքան, մինչև ամբողջ ջուրը գոլորշիանա, և հացահատիկը փափուկ եփվի։ Եփելու ժամանակը կախված է հենց հնդկաձավարից։
Հետո նրբորեն խառնել։ Հնդկացորենին կարելի է մի կտոր կարագ ավելացնել։ Փակեք կափարիչը, հանեք կրակից և թողեք, որ ուտեստը մնա 10 րոպե։
Հնդկացորենը մսով վաճառականի ձևով պատրաստ է։ Բարի ախորժակ բոլորին: