Մեքսիկական տորտիլլաների ամենահեշտ բաղադրատոմսը
Բաղադրամասեր․
Ցորենի ալյուր
Կարագ
Ջուր 90 մլ
Աղ 0,25 թեյի գդալ
Փխրեցուցիչ 0,25 թեյի գդալ
Խորը ամանի մեջ ալյուրը մաղում ենք, ավելացնում աղ և փխրեցուցիչ։ Ավելացնել փափկած կարագը:
Խառնուրդը ձեռքերով մանրացրեք մինչև փշրանքների ձևավորումը և լցրեք ջուրը։ Մենք սկսում ենք խմորը գդալով հունցել անմիջապես ամանի միջից։
Երբ խմորը սկսում է գնդիկի ձևավորվել, այն տեղափոխում ենք աշխատանքային մակերեսի վրա, որը անհրաժեշտության դեպքում կարելի է թեթևակի ալյուրով քսել: Փափուկ խմորը հունցել։ Չարժե նման խմորին մեծ քանակությամբ ալյուր ավելացնել։ Պատրաստի խմորը ծածկում ենք թաղանթով կամ սրբիչով և թողնում ենք 20-30 րոպե կանգնի, որպեսզի հանգստանա։
Պատրաստի խմորը հավասար չափերի 4-5 մասի ենք բաժանում. կարող եք գնդիկը բաժանել մասերի, կամ կարող եք խմորից գլանակներ փաթաթել և դանակով միանման մասերի բաժանել։
Տորտիլան տապակել չոր տապակի մեջ երկու կողմից միջին ջերմության վրա։ Պետք է կարմրեն, բայց մնան փափուկ, չչորացնել:
Պատրաստի տորտիլան դնել հարթ ափսեի վրա և փաթաթել սրբիչով կամ դնել կաթսայի մեջ և փակել կափարիչը։ Այսպիսով, դրանք շոգեխաշվում են, մնում են փափուկ և չեն կոտրվի։