Մեքսիկական տորտիլլաների ամենահեշտ բաղադրատոմսը

Դիտումներ 342

Մեքսիկական տորտիլլաների ամենահեշտ բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր․

Ցորենի ալյուր

Կարագ

Ջուր 90 մլ

Աղ 0,25 թեյի գդալ

Փխրեցուցիչ 0,25 թեյի գդալ

 



Խորը ամանի մեջ ալյուրը մաղում ենք, ավելացնում աղ և փխրեցուցիչ։ Ավելացնել փափկած կարագը:

Խառնուրդը ձեռքերով մանրացրեք մինչև փշրանքների ձևավորումը և լցրեք ջուրը։ Մենք սկսում ենք խմորը գդալով հունցել անմիջապես ամանի միջից։

Երբ խմորը սկսում է գնդիկի ձևավորվել, այն տեղափոխում ենք աշխատանքային մակերեսի վրա, որը անհրաժեշտության դեպքում կարելի է թեթևակի ալյուրով քսել: Փափուկ խմորը հունցել։ Չարժե նման խմորին մեծ քանակությամբ ալյուր ավելացնել։ Պատրաստի խմորը ծածկում ենք թաղանթով կամ սրբիչով  և թողնում ենք 20-30 րոպե կանգնի, որպեսզի հանգստանա։



Պատրաստի խմորը հավասար չափերի 4-5 մասի ենք բաժանում. կարող եք գնդիկը բաժանել մասերի, կամ կարող եք խմորից գլանակներ փաթաթել և դանակով միանման մասերի բաժանել։

Տորտիլան տապակել չոր տապակի մեջ երկու կողմից միջին ջերմության վրա։ Պետք է կարմրեն, բայց մնան փափուկ, չչորացնել:

Պատրաստի տորտիլան դնել հարթ ափսեի վրա  և փաթաթել սրբիչով կամ դնել կաթսայի մեջ և փակել կափարիչը։ Այսպիսով, դրանք շոգեխաշվում են, մնում են փափուկ և չեն կոտրվի։

 



Ամենաընթերցվածը