Մեկ օրում դուք կստանաք աշխարհի ամենաառողջարար մթերքներից մեկը
Բաղադրությունը
Կաթ 800 մլ
Թթվասեր 2 ճ.գ.
Լցնել կաթը խորը կաթսայի մեջ և հասցնել եռման աստիճանի։
Այնուհետև թող սառչի սենյակային ջերմաստիճանից մի փոքր տաք տեղում (մոտ 30 աստիճան):
Կաթի մեջ ավելացնել թթվասերը և լավ խառնել։
Թավան ծածկել շորով և մեկ օր դնել տաք տեղում։
Այս կաթնամթերքը կարելի է օգտագործել տարբեր նպատակներով, և ամենահեշտ ձևը այն պարզապես ուտելն է՝ սև հացով։ Այն ավելացվում է նաև հացաբուլկեղենների մեջ։
Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել ֆրանսիական պանիր․ Ահա բաղադրատոմսը
Ես խանութից պանիր չեմ գնում, քանի որ այնքան շատ հավելումներ կան, որ ուտելը սարսափելի է:
Ինքս պատրաստում եմ՝ Ֆրանսիայից բերված բաղադրատոմսով։
Բաղադրատոմսը
0,5 կգ - կաթնաշոռ 9% յուղայնությամբ
0,5 լ - կաթ 3,5% յուղայնությամբ
1 հատ ձու
0,5 ճ.գդ սոդա
50 գր. կարագ
աղ՝ ըստ ճաշակի
Կաթսա ենք վերցնում: Դրա մեջ խառնել կաթն ու կաթնաշոռը։
Պետք է անընդհատ խառնել։ Երբ կաթը եռա, կրակն իջեցրեք և դանդաղ խառնելով շարունակեք եփել։
Կաթնաշոռի խառնուրդը շղարշով քամում ենք։
Երբ շիճուկը ցամաքվի, խիտ հատվածին ավելացրեք սոդան, կարագը և ձուն և դրեք փոքր կրակի վրա։
Անընդհատ խառնել և եփել մոտ 5 րոպե։
Անջատեք գազը և կաթնաշոռը տեղափոխեք դրա համար նախապես պատրաստված ձևի մեջ։ Խորհուրդ եմ տալիս այն ծածկել շղարշով, որպեսզի պատրաստի պանիրն արագ և հեշտությամբ հեռացնեք։
Կաղապարը գիշերը դնել սառնարանում։
Առավոտյան կարող եք ուտել։
Բարի ախորժակ
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։