Մեկ ամսվա ընթացքում ամեն օր կոճապղպեղ ուտելը կարող է շատ․․․

Դիտումներ 1012

Մեկ ամսվա ընթացքում ամեն օր կոճապղպեղ ուտելը կարող է շատ․․․

Կոճապղպեղը կարող է․

1. Բարելավել մարսողությունը
Շատ մարդիկ տառապում են մարսողության խանգարումներից, փքվածությունից, որն առաջացնում է անհանգստություն և ցավ որովայնի շրջանում: Այնուամենայնիվ, կոճապղպեղը շատ արդյունավետ է մարսողության և ստամոքսի մաքրման համար:

 

 

2. Կոճապղպեղը կարգավորում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը և նվազեցնում սրտի հիվանդությունների առաջացման վտանգը
3. Կանխում է շաքարախտը

4. Ազատում է մկանային ցավից

5. Իջեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը
6. Պայքարում է վարակների դեմ
7. Կանխում և բուժում է արթրոզը

8. Հանգստացնում է դաշտանային ցավերը

9. Բուժում է սրտխառնոցը
10. Կանխում է քաղցկեղը



Ինչպես տան պայմաններում պատրաստել կիտրոնի և կոճապղպեղի կվաս

Կիտրոնի կվաս
Այս ըմպելիքի համար ձեզ հարկավոր է 3-4 խոշոր կիտրոն։ Նախապես ավելի լավ է դրանք եռացնել ջրով, որպեսզի պաշտպանվեք տարբեր քիմիական նյութերից, որոնք առատորեն պատված են դրա վրա:

 


Կվասի համար նախատեսված մեծ տարայի մեջ քամում ենք մեր կիտրոնների հյութը, ավելացնում ենք 2,5 բաժակ շաքարավազ, 20 գ խմորիչ, 100 գ չամիչ և կիտրոնի կեղև։

Ֆերմենտացման գործընթացի համար սենյակային ջերմաստիճանում 2 օրը բավական կլինի։ Ավելին, ավելի լավ է պահել սառը վիճակում:

Կոճապղպեղի կվաս 
Կոճապղպեղի կվասի համար կարելի է վերցնել 800 գ տարեկանի հաց, վրան լցնել եռման ջուր, որպեսզի ջուրն ամբողջությամբ ծածկի հացի զանգվածը։ Կափարիչը փակում ենք և թողնում թրմվի 5 ժամ։



Կոճապղպեղի արմատը մաքրում ենք և կտրատում (մոտ 7 բարակ շերտը բավական կլինի), լցնում ենք 4 լիտր ջուր և եփում ենք եռալուց մոտ 20 րոպե։
Կոճապղպեղի արգանակը սառչելուց հետո ավելացնել հացի զանգվածին և հասցնել եռման աստիճանի։ Հետո սպասում ենք, մինչև ամեն ինչ սառչի մինչև սենյակային ջերմաստիճան։Այդ ընթացքում վերցնում ենք 30 գրամ խմորիչ և խառնում տաք ջրի մեջ։ Այնուհետև մեր կոճապղպեղի զանգվածին ավելացնում ենք խմորիչ, 0,5 լիտր խնձորի հյութ և 2 բաժակ շաքարավազ։

 


Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և թողնել տաք տեղում։ Սովորաբար արդեն 12-18 ժամ հետո կոճապղպեղի կվասը պատրաստ է։ Այս ըմպելիքն ունի յուրահատուկ հարուստ և զովացուցիչ համ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը