Մայրիկս 40 տարի այսպես է պատրստում իշլի քյուֆթան․ Համից բոլորը խենթանում են

Դիտումներ 9372

Մայրիկս 40 տարի այսպես է պատրստում իշլի քյուֆթան․ Համից բոլորը խենթանում են

Բաղադրամասեր

  • 0,5 կգ. տավարի միս (առանց ճարպի)
  • բլղուր (նախապես 15-20 րոպե թրջել սառը ջրում)
  • 1 փոքր սոխ
  • 1 ձու
  • աղ
  • պղպեղ
  • 0,5 կգ. ճարպային միս
  • Ընկույզ
  • աղ
  • պղպեղ


Միսն ու միջուկի համար սոխը անցկացնում ենք մսաղացով, տապակում, աղ, պղպեղ, ավելացնում ենք ընկույզը և հովացնում։

Արտաքին շերտի համար նախատեսված միսն ու սոխը 2 անգամ անցկացրեք մսաղացով, ավելացրեք բլղուր, ձու, մանրակրկիտ խառնեք, ավելացրեք աղն ու պղպեղը։

 

 

Ձախ ձեռքում պետք է վերցնել մի կտոր մսային զանգված՝ մեծ ընկույզի չափով բլղուրով։ Հավաքեք ձեր մատները բռունցքի մեջ և ձեր աջ ձեռքի բթամատով այս մսի վրա անցք բացեք ձեր ձախ ձեռքի բթամատի և ցուցամատի միջև:



Պետք է փորձել պատերը ավելի բարակացնել: Այժմ պետք է մի գդալ միջուկը լցնել մեջը: Այս անցքը փակում ենք և քյուֆթային տալիս կիտրոնի ձև:

 

 

Քյուֆթան կարելի է մի քանի րոպե տապակել մինչև կարմրելը, քանի որ միջուկը պատրաստ է։ Իսկ դուք կարող եք եռացնել ջրի մեջ։ Այն մատուցվում է կիտրոնով։



Ամենաընթերցվածը