Մայրիկս 40 տարի այսպես է պատրստում իշլի քյուֆթան․ Համից բոլորը խենթանում են
Դիտումներ 9372
Բաղադրամասեր․
- 0,5 կգ. տավարի միս (առանց ճարպի)
- բլղուր (նախապես 15-20 րոպե թրջել սառը ջրում)
- 1 փոքր սոխ
- 1 ձու
- աղ
- պղպեղ
- 0,5 կգ. ճարպային միս
- Ընկույզ
- աղ
- պղպեղ
Միսն ու միջուկի համար սոխը անցկացնում ենք մսաղացով, տապակում, աղ, պղպեղ, ավելացնում ենք ընկույզը և հովացնում։
Արտաքին շերտի համար նախատեսված միսն ու սոխը 2 անգամ անցկացրեք մսաղացով, ավելացրեք բլղուր, ձու, մանրակրկիտ խառնեք, ավելացրեք աղն ու պղպեղը։
Ձախ ձեռքում պետք է վերցնել մի կտոր մսային զանգված՝ մեծ ընկույզի չափով բլղուրով։ Հավաքեք ձեր մատները բռունցքի մեջ և ձեր աջ ձեռքի բթամատով այս մսի վրա անցք բացեք ձեր ձախ ձեռքի բթամատի և ցուցամատի միջև:
Պետք է փորձել պատերը ավելի բարակացնել: Այժմ պետք է մի գդալ միջուկը լցնել մեջը: Այս անցքը փակում ենք և քյուֆթային տալիս կիտրոնի ձև:
Քյուֆթան կարելի է մի քանի րոպե տապակել մինչև կարմրելը, քանի որ միջուկը պատրաստ է։ Իսկ դուք կարող եք եռացնել ջրի մեջ։ Այն մատուցվում է կիտրոնով։
Ամենաընթերցվածը