Մաղադանոս և կիտրոն - օրգանիզմն ազատեք ավելորդ աղից

Դիտումներ 699

Մաղադանոս և կիտրոն - օրգանիզմն ազատեք ավելորդ աղից

Երբ սննդակարգում չարաշահում են աղը, դրա ավելցուկը հաճախ սկսում է կուտակվել օրգանիզմում և առաջացնել երիկամների, լյարդի և հոդերի հիվանդություններ։ Ցավոք, դրանք բավականին ուշ են նկատվում, ուստի պետք է նախապես հոգ տանել ձեր առողջության մասին։ Որպես օրգանիզմում աղերի կուտակման հետևանքով առաջացած հիվանդությունների կանխարգելում և վաղ փուլերում դրանց բուժում՝ արդյունավետ է օգտագործել կիտրոնի և մաղադանոսի տանդեմը։

Ինչո՞վ է պայմանավորված օրգանիզմում աղերի կուտակումը:
Նման խնդրի պատճառները կարող են շատ լինել, սակայն ամենատարածվածներն են.
• նյութափոխանակության խանգարումները;
• նստակյաց աշխատանք, ֆիզիկական ակտիվության բացակայություն;
• անառողջ սնունդ;
• բնածին հիվանդություններ.

 

 

Ինչպե՞ս են կիտրոնն ու մաղադանոսը ազդում օրգանիզմի վրա.
Կիտրոնը հայտնի է C և P վիտամինների կոնցենտրացիայով, որոնք ամրացնում են արյունատար անոթները, օրգանիզմից հեռացնում վնասակար նյութերը և օգնում մաքրել երիկամները աղից։ Նատրիումը և կալիումը, որոնք հարուստ են կիտրոնի տարրերով, նույնպես բարերար են ազդում երիկամների աշխատանքի վրա։ Ուստի զարմանալի չէ, որ հաճախ խորհուրդ է տրվում աղի փոխարեն օգտագործել կիտրոնի հյութ։

Մաղադանոսն իր հերթին ունի հակաօքսիդանտ հատկություն, որն անհրաժեշտ է երիկամների բջիջների երիտասարդացման և վերականգնման համար, իսկ միզամուղ հատկությունն օգնում է նրանց ավելի արագ մաքրվել: Հանքանյութերով հագեցվածությունը նպաստում է երիկամների ճիշտ աշխատանքին, տոքսինների և ճարպերի հեռացմանը։ Բետա-կարոտին, վիտամին C և քլորոֆիլ՝ մաղադանոսի այս տարրերն օգնում են բարձրացնել իմունիտետը, կանխել վարակիչ հիվանդությունները և ուռուցքների առաջացումը:

Այս երկու հզոր բաղադրիչների սիմբիոզը կատարյալ համակցություն է, որը կօգնի ձեր մարմնին նուրբ և ոչ ագրեսիվ աղի մաքրման գործում:



Բաղադրատոմս՝
• կիտրոն - 250 գ;
• մաղադանոս արմատ - 250 գ;
• մաղադանոսի տերեւները՝ 150 գ;
• տաք մեղր - 300 գ
Չմաքրած կիտրոնը պետք է մսաղացով մաղադանոսի արմատի հետ ճզմել, ապա ավելացնել աղացած տերևները մի փոքր տաքացրած մեղրով։ Լավ խառնել։

 

 

Կիրառումը՝
1 թեյի գդալ օրական 3 անգամ։
Զգուշացում.
Օգտագործելուց առաջ անհրաժեշտ է այցելել ուլտրաձայնային հետազոտություն՝ երիկամներում մեծ քարերի առկայությունը բացառելու համար:



Օժանդակ բաղադրատոմս՝
• կանաչ ընկույզ - 40 գ;
• ջուր - 2,5լ.
Մաքրած ընկույզները լցնել ջրով տարայի մեջ և եռացնել կես ժամ։ Արգանակը փակ կափարիչի տակ սառչելուց հետո այն պետք է քամել և դնել մութ տեղում։
Կիրառումը՝
100 մլ (կես բաժակ) օրական 3 անգամ հինգ շաբաթվա ընթացքում։
Դուք կարող եք օրական 5-10 թարմ ընկույզ ավելացնել ձեր սննդակարգում։
Զգուշացում.
Օրգանիզմում յոդի բարձր պարունակությամբ մարդկանց համար խստիվ արգելվում է թուրմ ընդունել։

Բայց մի մոռացեք, որ ինքնաբուժումը կարող է վտանգավոր լինել ձեր առողջության համար։ Այս մեթոդը գործնականում կիրառելուց առաջ խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։



Ամենաընթերցվածը