Մարմնի ջերմությունը այս թեյով իջեցրեք
Կոճապղպեղի թեյն օժտված է ուժեղ դիաֆորիկ հատկությամբ և կարող է կարճ ժամանակում արդյունավետորեն իջեցնել ջերմությունը:
Կոճապղպեղով թեյ պատրաստելու բաղադրատոմսը պարզ է.
0,5 լիտր ջրի համար ձեզ հարկավոր է թարմ կոճապղպեղի արմատ (3-4 սմ), հիլ - 2 հատ, մի պտղունց դարչին (ըստ ցանկության), 1 թեյի գդալ կանաչ թեյ առանց հավելումների, 3 թեյի գդալ ծաղկի մեղր (հնարավոր է ավելին), մեխակ (ըստ ցանկության), կես կիտրոն։
Կանաչ թեյ եփեք սովորականի պես և թողեք 5 րոպե, ապա քամեք։ Չժանգոտվող թավայի մեջ լցնել թեյը (առանց թեյի տերևների), ավելացնել հիլը, կոճապղպեղի մանր կտրատած արմատը, դարչինը, մեխակը։ Հասցնել եռման աստիճանի։ Եփել մարմանդ կրակի վրա ևս 20 րոպե, այնուհետև ավելացնել մեղրն ու կիտրոնը: Եփել 5 րոպե։ Անջատել կրակը և եփել 15–20 րոպե։ Ապա թեյը թավայից քամիչի միջով լցնել հարմար տարայի մեջ։ Թեյը կարելի է խմել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։
Բավական է խմել այս բնական միջոցը քնելուց առաջ և կմոռանաք հազի և բրոնխիտի մասին
Բաղադրություն.
250 մլ կաթ
1 թ.գ. կարագ
1 թ. թ. մեղր
0.25 թ. գ. սոդա
1 ձվի դեղնուց
Կաթը եռացրեք և թողեք, որ սառչի։ Ավելացնել կարագ (կարելի է փոխարինել կակաոյի կարագով) և մեղր։ Լավ խառնել։
Այնուհետև ավելացնել սոդան, ձվի դեղնուցը և նորից լավ խառնել։ Մեծահասակները ցանկության դեպքում կարող են ավելացնել 1 գդալ կոնյակ։
Այս դեղը խմեք քնելուց 5 րոպե առաջ։ Առաջին բարելավումները կնկատեք հաջորդ առավոտյան։
Բողկի հյութը խորհուրդ է տրվում օգտագործել ամեն ժամը մեկ՝ 1 թեյի գդալ (երեխաների համար) կամ ճաշի գդալ (մեծահասակների համար)։
Հազը հաճախ ուղեկցվում է կոկորդի ցավով: Այս դեպքում ողողումը հիանալի միջոց կլինի ձեր վիճակը բարելավելու համար։ Դա կարող եք իրականացնել օրական մինչև 10 անգամ։
Ամենապարզ միջոցը ջուրն է սոդայով կամ աղով կամ յոդով (3-4 կաթիլ 1 թ/գ ջրին)։
Նաև այդ նպատակների համար օգտագործում են կիտրոնի հյութ, բազուկի հյութ քացախով, գազարի հյութ մեղրով և բազմաթիվ բուսական եփուկներ՝ երիցուկ, էվկալիպտ, լորձաթաղանթ, կալենդուլա, կոլտֆոտ և այլն։
Կոմպրեսները կարող են օգնել թեթևացնել ախտանիշները, եթե ունեք թաց հազ, դժվար արտահոսք կամ կրծքավանդակի ցավ հազալիս:
Որպես այլընտրանք, դուք կարող եք կոմպրես պատրաստել քերած խաշած կարտոֆիլից (կարտոֆիլի պյուրե), կամ մանանեխի փոշուց, մեղրից և բողկի հյութից։ Քսում են շղարշի վրա և ամուր կապում կրծքավանդակի հատվածում տաք շարֆով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։