Մանդարինը ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ, որոնցից մեկը շաքարի մակարդակի նվազեցումն է

Դիտումներ 252

Մանդարինը ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ, որոնցից մեկը շաքարի մակարդակի նվազեցումն է

Մանդարինի հայրենիքը Չինաստանն է: Բոլոր ցիտրուսազգիներից մանդարինն ամենացրտադիմացկունն է: Բնականաբար, հարց է առաջանում, թե ինչո՞ւ են բոլոր այսքան շատ սիրում ցիտրուսային մրգերը: Պատասխանը շատ պարզ է՝ դրանք շատ օգտակար են, օրգանիզմը պահանջարկ ունի:

 

 

Մեկ մանդարինը 38-45 կալորիա է պարունակում։ 

Մանդարինը վիտամին A է պարունակում, որը հարկավոր է աչքերի, մաշկի համար։ 

Հարուստ  է վիտամին C-ով։ 


Մանդարինի կեղևի եփուկն օգնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը նվազեցնելուն: Դրա համար 3 մանդարինի կեղևը եռացնում են 10 րոպե` 1 լ ջրի մեջ: Եփուկն առանց քամելու պետք է  դնել սառնարանը ու ընդունել ամեն օր:

 

 

Մանդարինի հյութով բուժում են մաշկային հիվանդությունները. թարմ հյութը սպանում է սնկերը.  մաշկն ու եղունգները բուժելու համար պտղամսով կամ էլ կեղևով կարելի շփել  սնկով ախտահարված մասերը:

 



Սակայն նաև կան հակացուցումներ, որոնց մասին պետք է տեղյակ լինենք։ Մանդարինը կարող է գրգռել երիկամներն ու ստամոքսի ու աղիքների լորձաթաղանթը:

 

 

Ուստի,  ստամոքսի ու տասներկումատնյա աղիքի խոցային հիվանդությունների, գաստրիտների ու ստամոքսի բարձր թթվայնության, հաստ աղիքի բորբոքման ու աղիքների բորբոքային հիվանդությունների սրացման, խոլեցիստիտի ու սուր նեֆրիտի դեպքում խորհուրդ չի տրվում առաջարկված միջոցները կիրառել:



Ամենաընթերցվածը