Մանճիկ․ Հին հայկական ուտեստ, որը պատրաստվում է սմբուկով․ Ահա բաղադրատոմսը
Դիտումներ 949
Սմբուկով մանճիկ․ այն հայկական ճաշատեսակ է, որը ոչ միայն համեղ է, նաև մատչելի է պատրաստելը և շատ հեշտ։ Մանճիկ պատրաստելու համար անհրաժեշտ ՝
Բաղադրամասեր
Սմբուկ,
Լոլիկ,
Սիսեռ,
Սխտոր,
Սոխ,
Աղ,
Սև պղպեղ,
Կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Սիսեռը պետք թրջեք և մի քանի ժամ թողեք այդպես։ Ցանկալի է այդ գործողությունը գիշերը անեք, որ առավոտյան պատրաստեք ուտեստը։ Արդեն իսկ թրջած սիսեռը խաշեք։ Սոխառած պատրաստեք։
Սմբուկը խորանարդաև կտրատեք և թեթև տապակեք սոխառածի մեջ։ Վրան ավելացրեք սիսեռը, կտրատած և կեղևահանած լոլիկը և մանրացրած կամ ճզմած սխտորը։ ԱՅն համեմեք համեմունքներով, աղով և եփեք մարմանդ կրակի վրա մինչ պատրաստ լինելը։
Ամենաընթերցվածը