Մաքրող կվասը պարզապես բուժիչ բալասան է․ Այն պատրաստվում է ճակնդեղից․ Ահա բաղադրատոմսը
Այն մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից։ Երիկամներն ազատվում են քարերից, աղիքները՝ փտած խմորումներից, արյունատար անոթները՝ խցանումից, իսկ լյարդը՝ ավելորդ ամեն ինչից։
Իսկ ինչո՞ւ գնել թանկարժեք դեղամիջոցներ, եթե կա օրգանիզմը մաքրելու այդքան էժան միջոց։
Բազուկի կվասի պատրաստման երկու հիմնական եղանակ կա՝ առանց խմորիչի և խմորիչի:
Բաղադրությունը
- 500 գ ճակնդեղ
- 3 լիտր ջուր
- 50 գ տարեկանի հաց
- 10 գ խմորիչ
- 100 գ շաքարավազ
Հում ճակնդեղը մանրակրկիտ լվացեք, մաքրեք կեղևը, կտրեք բարակ շերտերով և չորացրեք ջեռոցում։ Այնուհետև ավելացրեք մի փոքր տաք ջուր (այնպես, որ ջուրը պարզապես ծածկի ճակնդեղը) և եփեք մինչև փափկի: Քամել արգանակը, ավելացնել մնացած եռացրած ջուրը (ստացված արգանակը պետք է հաճելիորեն տաք լինի), ավելացնել սեւ հացը, շաքարավազը, խմորիչը եւ թողնել 1-2 օր տաք տեղում՝ խմորման համար։ Այնուհետև քամեք կվասը և թողեք սառչի
Մեթոդ 2
Բաղադրիչներ՝
- 1 բազուկ (մեծ)
- 2 լիտր ջուր (եռացրած, սառեցված)
- 4 ճաշի գդալ շաքարավազ
- տարեկանի հաց
Մաքրած ճակնդեղը մանր կտրատել, դնել ապակե տարայի մեջ, ավելացնել եռացրած ջուր, ավելացնել շաքարավազը և տարեկանի հացի չոր հատվածը։ Տարան ծածկում ենք շղարշով և թողնում ենք 3 օր խմորվի։ Դրանից հետո կվասը քամում ենք, լցնում շշերի մեջ, փակում և
Ահա թե ինչպես կարելի է նվազեցնել արյան ճնշումը ճակնդեղի միջոցով
Ձեզ հաճախ է անհանգստացնում արյան բարձր ճնշումը, ապա այս տեղեկատվությունը ձեզ համար է:
Արյան ճնշումը նվազեցնելու համար դուք պետք է սովորեք հավասարակշռված կյանք վարել, վերահսկել ձեր վատ սովորությունները, ճիշտ սնվել, ինչպես նաև ֆիզիկապես ակտիվ լինել:
Բազուկը խոհարարության մեջ բավականին տարածված բանջարեղեն է։ Բացի A և C վիտամիններով հարուստ լինելուց, այն նաև կալցիումի, ֆոսֆորի և կալիումի բնական աղբյուր է: Բայց բնական բժշկության մեջ ճակնդեղը շատ հայտնի է իր հատկություններով, որոնք օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը:
2008 թվականի կարևոր հետազոտությունը հրապարակվել է Science Daily բժշկական ամսագրում: Պարզվել է, որ ճակնդեղի հյութ խմելը նվազեցնում է արյան բարձր ճնշումը:
Այս ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ճակնդեղի հյութ խմելուց մի քանի ժամ անց արյան բարձր ճնշում չտուժող մարդկանց խմբի մոտ սիստոլիկ զարկերակային ճնշումը իջել է միջինը 5,4 միավորով։ Այսինքն՝ արյան բարձր ճնշմամբ տառապող հիվանդների համար դա հիանալի բնական միջոց կլիներ։
Ինչու է արյան ճնշումը հակված նվազում այս բանջարեղենն ուտելուց հետո
Արդեն նախորդ ուսումնասիրություններում որոշ արդյունքներ են ձեռք բերվել արյան ճնշման և ճակնդեղի հյութի վերաբերյալ։ Այս կապն այժմ անհերքելի է, և արդյունքներն արդեն համոզիչ են։ Ուստի ներկայումս արյան ճնշումը նվազեցնելու համար խորհուրդ է տրվում ճակնդեղ օգտագործել։
Ճակնդեղի արյան ճնշումը բուժող հատկությունները պայմանավորված են նրանով, որ երբ ճակնդեղի հյութը խառնվում է թքի հետ, այն վերածվում է նիտրիտի։ Որի փոխակերպումն իրականացվում է աղաթթվի միջոցով, որն իր հերթին փոխակերպում է ազոտի օքսիդը։ Արդյունքում այն իջեցնում է արյան բարձր ճնշումը։
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ ճակնդեղի օգտագործումը կարող է կրճատվել արյան ճնշման 5-10 կետով: Արդյունքում էֆեկտը սկսում է ի հայտ գալ այս հզոր բանջարեղենն օգտագործելուց 3 ժամ հետո։
Ինչպես հոդվածի սկզբում նշեցինք, ճակնդեղի հյութն ամենաարդյունավետն է արյան ճնշումն իջեցնելու համար։ Թեև մասնագետները չեն բացառում աղցանների մեջ ճակնդեղի օգտագործումը, ճակնդեղի հյութը շարունակում է մնալ ամենաարդյունավետը խտության առումով։
Ահա թե ինչու ճակնդեղի հյութը արյան ճնշումն իջեցնելու իդեալական միջոց է։ Ստորև ներկայացված են ամենատարածված բաղադրատոմսերը.
Բազուկի ըմպելիք
Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 2 հատ ճակնդեղ, որոնք պետք է մաքրել, մանրացնել և 3-5 րոպե եռացնել ջրով, որպեսզի մի փոքր ծածկվի։ Եփելուց հետո թող սառչի։ Բլենդերի մեջ լցնում ենք ճակնդեղը այն ջրի հետ միասին, որում դրանք եփվել են և մանրացնում ենք մինչև հարթ: Կարելի է ավելացնել նաև հում գազար և կանաչ խնձոր։ Օգտագործել օրական 2-3 անգամ
Բազուկ՝ նարինջով և կիտրոնով
Բլենդերի մեջ լցնել 50-70 գրամ հում ճակնդեղ, 1/2 նարինջ։ Ավելացրեք նաև մի քիչ կիտրոնի հյութ ըստ ճաշակի: Ավելացնել 150-200 գրամ ջուր։ Խմիչքը պատրաստ է։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։