Մակարոն աղացած մսով, ձիթապտուղով և լոլիկով․ լիովին նորույթ և չտեսնված համ
Եթե սառնարանում ունեք տապակած կամ խաշած մսի մնացորդներ, ինչպես նաև երշիկեղեն, ապա այս ընթրիքը միանշանակ ձեզ համար է: Մի քանի ձիթապտուղ, լոլիկ և մակարոնեղեն և այո, ձեզ հարկավոր է փոքր ինչ սխտոր։
Բաղադրիչներ
400 գ․ ցանկացած մակարոնեղեն,
400 գ․ երշիկ կամ մսի կտորներ,
1 բանկա (400 գ) ձիթապտուղ,
200 գ լոլիկ,
սխտոր,
40 գ կարագ,
20 գ բուսական յուղ,
աղ,
թարմ աղացած սև պղպեղ։
Պատրաստումը՝
Սկզբում մակարոնեղենը դնել եռման՝ մեծ (4-5 լ) կաթսայի մեջ եռացնել ջուրը, աղ, ավելացնել սպագետի, խառնել և եփել։
Հաջորդիվ կլպել սխտորը և կտրատել 4-5 մմ հաստությամբ շերտերով։ Լոլիկը կիսով չափ կտրատում ենք։
Երշիկի կամ մսի բոլոր մնացորդները կտրատել փոքր մասերի բաժանելով։
Խորը տապակի մեջ տաքացնել խառնուրդը, ավելացնել սխտորը և եփել թույլ կրակի վրա 3 րոպե։ Ավելացնում ենք մսի ու երշիկի մնացորդները, դնում կրակին և տապակում 2-3 րոպե։
Ավելացնել ձիթապտուղ և մի քիչ սպագետտի ջուր և եփ գալ 3 րոպե:
Մակարոնեղենը քամում ենք քամիկով և դնում սոուսով թավայի մեջ։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել լոլիկ, պղպեղ, աղ և մատուցել։