Լյարդը մաքրող և վերականգնող միջոց՝ կաղամբի 6 տերև, կես կիտրոն, 2 կարմիր խնձոր, կոճապղպեղի արմատ, բազուկ և գազար
Հետազոտությունների համաձայն՝ մարդու մարմնի ընդհանուր առողջությունն ուղղակիորեն կախված է մեր լյարդի առողջությունից։ Հետեւաբար, լյարդի դետոքսիկացումը չափազանց կարեւոր է: Լյարդի վրա բացասաբար են ազդում արագ սնունդը, ֆիզիկական վարժությունների բացակայությունը, շրջակա միջավայրի աղտոտվածությունը և ալկոհոլի չափից ավելի օգտագործումը:
Ստորև ներկայացնում ենք ըմպելիքի բաղադրատոմս, որը կօգնի մաքրել լյարդը։
Բաղադրիչները․
կաղամբի 6 տերեւ
կես կիտրոն
2 կարմիր խնձոր (լվացված և մաքրված)
կոճապղպեղի քառորդ արմատ (փոքր չափի)
բազուկ (լվացված և մաքրված)
3 գազար (լվացված և մաքրված)
Ինչպե՞ս է այն պատրաստվում։
Բոլոր բաղադրիչները խառնել հյութաքամիչով։ Ստացված հյութը մատուցում են սառույցով։
Կաղամբը հեռացնում է արյունից տոքսինները և չեզոքացնում թունավոր մետաղները, թունաքիմիկատներն ու քիմիական նյութերը:
Կիտրոնը շատ հարուստ է վիտամին C-ով, որը սինթեզում է տոքսինները՝ դրանք վերածելով ջրի հեշտությամբ ներծծվող նյութերի։
Խնձորը նպաստում է մարսողական համակարգի դետոքսիկացմանը:
Կոճապղպեղը շատ օգտակար է մարսողության խանգարումների բուժման համար, ինչպիսիք են փքվածությունը, փորկապությունը և փքվածությունը:
Ճակնդեղը և գազարը շատ հարուստ են բետա-կարոտինով (վիտամին A) և բարելավում են լյարդի աշխատանքը:
Բժիշկը լյարդը քայքայող մթերքներ է թվարկել, որոնք շատ արագ պետք է սահմանափակել օգտագործման մեջ
Էնդոկրինոլոգ Եկատերինա Յանգը անվանել է լյարդը քայքայող մթերքներ։
Այն մթերքների ցանկը, որոնց օգտագործումը պետք է սահմանափակվի, բժիշկը հրապարակել է իր հեռագրային ալիքում։
Ալկոհոլ
Հանգեցնում է լյարդի բորբոքման, սպիների և ցիռոզի:
Վերամշակված սնունդ
Արագ սնունդ, տապակած մթերքներ, պահածոներ՝ այս ամենը խտացնում է մաղձը։
Նաեւ մեծ քանակությամբ կաթնամթերքի եւ ալյուրի օգտագործումը բացասաբար է անդրադառնում լյարդի վրա։
Քաղցրավենիք
Քաղցրավենիքի մեծ քանակությամբ օգտագործումը հանգեցնում է ոչ միայն քաշի ավելացման, այլեւ լյարդի ճարպակալման։
Ֆրուկտոզա
Ֆրուկտոզա պարունակվում է մրգերի, չորացրած մրգերի, մեղրի, քաղցր ըմպելիքների մեջ։ Այդ ամենը լյարդում քայքայվում է առանց ինսուլինի մասնակցության՝ տրիգլիցերիդների ձևավորմամբ, որոնց ավելցուկը հանգեցնում է բորբոքման։
Կոֆեին
Լյարդի համար անվտանգ է համարվում առավոտյան 1-2 բաժակ սուրճ խմելը (սնվելուց կես ժամ հետո)։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։