Լյարդաբանը նշել է որովայնի ցավերի տեսակները, որոնց պետք է լուրջ վերաբերվել
Լյարդաբան Վլադիսլավ Սավելև. Չպետք է անտեսել որովայնի ցավի հանկարծակի սկիզբը կամ ուտելուց հետո առաջացած ցավը:
Որովայնի շրջանում տարբեր աստիճանի ինտենսիվության ցավերը գնալով ավելի հաճախակի են դառնում, ասել է հեպատոլոգ Սավելևը։ Դրան նպաստում է գրգռված աղիքի համախտանիշի և սննդի անհանդուրժողականության դեպքերի աճը, արդյունաբերական սննդի օգտագործումը։ Բայց կան ստամոքսի ցավերի տեսակներ, որոնց պետք է լուրջ վերաբերվել. դրանք կարող են ավելի վտանգավոր բանի մասին վկայել, քան սննդային ալերգիան կամ գրգռված աղիքները:
Յուղոտ սնունդից հետո որովայնի ցավը
Նման ցավը կամ անհանգստությունը, որն առաջանում է յուղոտ սնունդ օգտագործելուց հետո, կարող է տևել 30-60 րոպե։ Այս դեպքում կասկած կա լեղապարկի հետ կապված առկա խնդիրների, միզապարկի մեջ քարերի առաջացման նախատրամադրվածության մասին։ Լյարդաբան Սավելևը որովայնի այս տեսակ ցավ ունեցողներին խորհուրդ է տվել դիմել բժշկի։
Հանկարծակի սպազմ՝ փորլուծությամբ և գազերով: Այս ցավային սինդրոմը բնորոշ է գրգռված աղիքի համախտանիշին (IBS), որի դեպքում աղիքները ցույց են տալիս հիվանդության ախտանիշները, բայց չեն տառապում ծանր պաթոլոգիայից:
Ցավ կողոսկրերի տակ
Որովայնի վերին հատվածում դանակահարող ցավը կարող է պայմանավորված լինել ստամոքսում օդի պատճառով կամ ցույց տալ սրտի հետ կապված խնդիրներ: Եթե նման ցավը կրկնվի, պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ։
Ցավ աջ կողմում որովայնի ստորին հատվածում
Նման ցավի հաճախակի դրվագները կարող են վկայել կույր աղիքի բորբոքման մասին: Միաժամանակ զգացվում է նաև ջերմություն և դող, ցավ ոտքը աջ կողմ շարժելիս։
Ցավ վերին որովայնում` սրտխառնոցով
Ավելի վաղ հիվանդների մոտ որովայնի վերին ցավը սրտխառնոցով և փորկապությամբ կարող է վկայել սրտի կաթվածի մասին:
Ինչպես հեռացնել որովայնի ճարպը սև պղպեղով. Շատերը կզարմանան
Որովայնի ճարպը ամենատարածված խնդիրներից մեկն է, որն ունենում են մարդիկ, երբ փորձում են նիհարել և բարելավել իրենց առողջությունը:
Այս հարցի արագ լուծում փնտրելու համար շատերը դիմում են դիետաների և հավելումների, որոնք, իրենց կարծիքով, նախատեսված են որովայնի ճարպը նվազեցնելու համար: Այդպիսի մթերքներից է սեւ պղպեղը։
Այնուամենայնիվ, ոչ բոլորը գիտեն, թե արդյոք սև պղպեղը իսկապես կօգնի նվազեցնել որովայնի ճարպը:
Սև պղպեղը համարվում է համեմունքների թագավոր: Բոլորը գիտեն նրա օգտակար հատկությունների մասին։
Համեմունքը հզոր և մարսողությունը լավացնող մթերքներից է։
Սև պղպեղի օգտագործումը կօգնի մեծացնել քրտնարտադրությունը, կունենա միզամուղ ազդեցություն՝ օգնելով օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները։
Սննդակարգում համեմունքների ընդգրկումը կբարելավի մարսողությունը, ստամոքսահյութի արտադրությունը, մարսողական տրակտը և աղիների մաքրումը։
Ինչն է սև պղպեղ տալիս մարմնին.
Համեմունքը պարունակում է պիպերին ակտիվ բաղադրիչ, որը կարող է օգնել արագացնել նյութափոխանակությունը և բարելավել մարսողությունը, հանգեցնել քաշի կորստի և նվազեցնել որովայնի ճարպը պատշաճ սնուցման և վարժությունների միջոցով:
Այնուամենայնիվ, սև պղպեղը չի կարող ուղղակիորեն նվազեցնել որովայնի ճարպը: Բայց դրա օգտագործումը կօգնի բարձրացնել նյութափոխանակությունը և դրականորեն կազդի քաշի վերահսկման վրա:
Ամեն օր դուք կարող եք ապահով օգտագործել ոչ ավելի, քան 12 գ սև պղպեղ։
Սև պղպեղը դիետայի լավ հավելում է նրանց համար, ովքեր վերահսկում են իրենց քաշը:
Սև պղպեղը պետք է բացառել երիկամների և միզուղիների հիվանդություններ ունեցողների սննդակարգից։
Չնայած սև պղպեղի բոլոր առավելություններին, որովայնի ճարպի նվազեցումը պահանջում է ամբողջական մոտեցում, որը ներառում է ճիշտ սնուցում, վարժություն և ապրելակերպ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։