Լորի ձվերը լավացնում են տեսողությունը, կայունացնում արյան ճնշումը, ամրացնում ոսկորները և այլն
Լորի ձվերը շատ ավելի փոքր են, քան հավի ձվերը: Բայց դա ոչինչ չի նշանակում։
Դրանք աշխարհի ամենասնուցիչ մթերքներից են:
Բացի համեղ համից, լորի ձվերը չափազանց առողջարար են։
Այնուամենայնիվ, խորհուրդ չենք տալիս դրանք օգտագործել մեծ քանակությամբ։ Ինչպես կյանքում մնացած ամեն ինչ, գաղտնիքը հավասարակշռության մեջ է։
Օրական երեք լորի ձուն բավական է, որ օրգանիզմն օգուտ քաղի։
Ահա թե ինչ օգուտներ կստանա ձեր օրգանիզմը լորի 2 ձու կանոնավոր ուտելուց.
1. Տեսողությունը բարելավվում է
Լորի ձվերն ունեն A վիտամինի բարձր մակարդակ, ինչը նշանակում է, որ դրանք օգնում են պաշտպանել մեր տեսողությունը:
Պարզվում է, որ վիտամին A-ի հակաօքսիդանտ ակտիվությունն օգնում է նվազեցնել մակուլյար դեգեներացիան և կանխել կատարակտի զարգացումը։
2. Խթանում է բջիջների աճը
Ինչպես հավի ձուն, այնպես էլ լորի ձուն սննդակարգում ապահովում են բարձր սպիտակուցի պարունակություն: Սպիտակուցներն օգնում են նոր հյուսվածքային բջիջների, մկանների, ոսկորների և արյան անոթների ակտիվ աճին:
3. Նվազեցնում է արյան ճնշումը
Լորի ձվերը պարունակում են բազմաթիվ կարևոր հանքանյութեր։ Դրա լավ օրինակն է կալիումը, որն օգնում է իջեցնել արյան բարձր ճնշումը:
Այսինքն՝ այս հանքանյութը գործում է որպես վազոդիլացնող միջոց՝ ազատելով զարկերակների և արյան անոթների լարվածությունը։ Լորի ձվերը շատ ավելի շատ կալիում ունեն, քան սովորական հավի ձվերը:
4. Կանխում է խրոնիկական հիվանդությունները
Հակաօքսիդանտները անհրաժեշտ են մարդու առողջության համար, քանի որ պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ: Իսկ նրանց համար, ովքեր չգիտեն, ազատ ռադիկալներն առաջացնում են քաղցկեղ և քրոնիկական հիվանդություններ: Լավ նորությունն այն է, որ լորի ձվերը զգալի քանակությամբ վիտամին C և A վիտամին ունեն՝ հզոր հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են օգնել չեզոքացնել ազատ ռադիկալները և պաշտպանել օրգանիզմի ընդհանուր առողջությունը:
5. Ամրացնում է ոսկորները
Լորի ձվերը կալցիումի հիանալի աղբյուր են։ Այն ավելի շատ կալցիում ունի, քան հավի ձուն:
6. Արագացնում է նյութափոխանակությունը
Լորի ձվերում հայտնաբերված վիտամին B-ի քանակը հանգեցնում է նյութափոխանակության ակտիվության խթանմանը, ներառյալ հորմոնալ և ֆերմենտային գործառույթը:
Լորի ձուն բուժում է դիաթեզը, ոսկորները, նյարդային համակարգը, օգտակար է քաղցքկեղային հիվանդությունների դեմ
1. Քանի որ լորի մարմնի ջերմությունը 42 աստիճան է, այն երբեք չի տառապում վարակիչ հիվանդություններից, ինչպես նաեւ սալմոնելոզից: Այսպիսով, ի տարբերություն հավի ձվի, մենք կարող ենք այն ապահով ուտել հում վիճակում՝ ստանալով սննուցող նյութերի փունջ:
2. Եթե երեխան դիաթեզ ունի, լորի ձվերը լավագույնս կհամապատասխանեն: Դրանք կիրառելով մանկական սնունդի մեջ, դուք կնվազեցնեք երեխայի օրգանիզմի կալցիումի պահանջը:
3. Լորի ձվում, հավինի հետ համեմատ, պարունակվում են 2,5 անգամ ավելի B1 եւ B2 վիտամիններ, հինգ անգամ ավելի կալիում, երկաթ եւ այլ միկրոտարրեր ու ամինաթթուներ:
4. Լորի ձվի կճեպի բաղադրությունը համընկնում է մարդկային ոսկորների կազմի հետ: Կճեպը խթանիչ ազդեցություն է ունենում ոսկրածուծի արյունաստեղծ գործառույթի վրա, օգտակար է անեմիայի եւ ռախիտի դեպքերում:
5. Պարբերաբար ընդունելով լորի ձու, կարող եք ձեզ պաշտպանել մաստոպաթիայից: Այն նաեւ հիանալի միջոց է քաղցկեղային ուռուցքների կանխարգելման համար, քանի որ դրանք զարգանում են թուլացած իմունիտետի պարագայում:
6. Լորի ձուն պետք է օգտագործել նյարդային համակարգի խանգարումների դեպքում, ինչպես նաեւ սակավարյունության, հիպերտոնիայի, շաքարախտի եւ բրոնխային ասթմայի պարագայում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։