Լոբին օգտակա՞ր է, թե ոչ․ Ցնցող նորություններ լոբիի մասին
Լոբիի անհավանական օգուտները․
Լոբին բուսական սպիտակուցի հիանալի աղբյուր է, օրգանիզմին ապահովում է բջջանյութի լավ չափաբաժինով, ինչպես նաև ունի հակաքաղցկեղային հատկություն:
Լոբիներն ու հատիկաընդեղենը պարունակում են որոշակի ֆիտոքիմիկատներ, որոնք կանխում են բջիջների գենետիկական վնասը կամ զգալիորեն դանդաղեցնում այս գործընթացը:
Լոբին և այլ լոբազգիները կարող են պաշտպանել քաղցկեղի բազմաթիվ տեսակներից, բայց ամենալավն այն է, որ նրանք պաշտպանում են շագանակագեղձի քաղցկեղից, ինչպես նաև նվազեցնում են մարսողական օրգանների քաղցկեղի առաջացման վտանգը:
Մենք բոլորս ուտում ենք լոբի և սիսեռ, բայց արդյոք դրանք օգտակար են, թե ոչ
Որոշ լոբազգիներ իրենց բաղադրության շնորհիվ կարող են հեշտությամբ և օգտակար փոխարինել մսամթերքին։ Իսկ խոսքը լոբի ու սիսեռի մասին է։
Լոբին Օգտակար մթերք, որի հատիկները պարունակում են մինչև 25% բուսական սպիտակուց, մինչև 47% ածխաջրեր, բազմաթիվ օգտակար հետքի տարրեր, ամինաթթուներ և վիտամիններ։
Բացի այդ, լոբիի մեջ պարունակվող մանրաթելն ի վիճակի է երկար հագեցվածության զգացում ապահովել և օրգանիզմին էներգիա մատակարարել։
Լոբիները պահանջկոտ չեն հողի բաղադրության և խոնավության նկատմամբ, բացառությամբ ավազոտ հողերի։ Շոգ ամառվա ընթացքում կարող է պահանջվել լրացուցիչ ջրել։
Լոբազգիների ընտանիքի ներկայացուցիչ սիսեռն ուտում են ինչպես թարմ, այնպես էլ ջերմային մշակումից հետո։
Սիսեռի հատիկները պարունակում են մինչև 20% բուսական սպիտակուց և մինչև 50% ածխաջրեր: Այն ցրտադիմացկուն է, և դրա ցանքը կարելի է կազմակերպել ապրիլի վերջից։
Սիսեռը կարողանում է ճնշել մոլախոտերի աճը և մաքրել հողը վնասատուներից։
Լոբի աճեցման և ուտելու օգուտները անհերքելի են, օգուտները կայանում են դրանց բաղադրության, առողջության և այլ բույսերի վրա դրական ազդեցությունների մեջ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։