Լոբին օգտակա՞ր է, թե ոչ․ Ցնցող նորություններ լոբիի մասին

Դիտումներ 1554

Լոբին օգտակա՞ր է, թե ոչ․ Ցնցող նորություններ լոբիի մասին

Լոբիի անհավանական օգուտները․

Լոբին բուսական սպիտակուցի հիանալի աղբյուր է, օրգանիզմին ապահովում է բջջանյութի լավ չափաբաժինով, ինչպես նաև ունի հակաքաղցկեղային հատկություն:

Լոբիներն ու հատիկաընդեղենը պարունակում են որոշակի ֆիտոքիմիկատներ, որոնք կանխում են բջիջների գենետիկական վնասը կամ զգալիորեն դանդաղեցնում այս գործընթացը:

Լոբին և այլ լոբազգիները կարող են պաշտպանել քաղցկեղի բազմաթիվ տեսակներից, բայց ամենալավն այն է, որ նրանք պաշտպանում են շագանակագեղձի քաղցկեղից, ինչպես նաև նվազեցնում են մարսողական օրգանների քաղցկեղի առաջացման վտանգը:



Մենք բոլորս ուտում ենք լոբի և սիսեռ, բայց արդյոք դրանք օգտակար են, թե ոչ

Որոշ լոբազգիներ իրենց բաղադրության շնորհիվ կարող են հեշտությամբ և օգտակար փոխարինել մսամթերքին։ Իսկ խոսքը լոբի ու սիսեռի մասին է։

 

Լոբին Օգտակար մթերք, որի հատիկները պարունակում են մինչև 25% բուսական սպիտակուց, մինչև 47% ածխաջրեր, բազմաթիվ օգտակար հետքի տարրեր, ամինաթթուներ և վիտամիններ։

 
 
 

 

 

Բացի այդ, լոբիի մեջ պարունակվող մանրաթելն ի վիճակի է երկար հագեցվածության զգացում ապահովել և օրգանիզմին էներգիա մատակարարել։ 

Լոբիները պահանջկոտ չեն հողի բաղադրության և խոնավության նկատմամբ, բացառությամբ ավազոտ հողերի։ Շոգ ամառվա ընթացքում կարող է պահանջվել լրացուցիչ ջրել։
Լոբազգիների ընտանիքի ներկայացուցիչ սիսեռն ուտում են ինչպես թարմ, այնպես էլ ջերմային մշակումից հետո։



Սիսեռի հատիկները պարունակում են մինչև 20% բուսական սպիտակուց և մինչև 50% ածխաջրեր: Այն ցրտադիմացկուն է, և դրա ցանքը կարելի է կազմակերպել ապրիլի վերջից։
Սիսեռը կարողանում է ճնշել մոլախոտերի աճը և մաքրել հողը վնասատուներից։

 


Լոբի աճեցման և ուտելու օգուտները անհերքելի են, օգուտները կայանում են դրանց բաղադրության, առողջության և այլ բույսերի վրա դրական ազդեցությունների մեջ: 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը