Ամեն առավոտ արեք սա, եթե չեք ուզում լեղապարկի և լյարդի խնդիրներ ունենաք
Բժիշկ Ախունյանովան զուգահեռ է անցկացրել նախաճաշը բաց թողնելու և լեղապարկի հետ կապված խնդիրների միջև.
Շատ մարդիկ բաց են թողնում նախաճաշը, այդ թվում նաև այն պատճառով, որ նրանք հետևում են ընդհատվող ծոմապահությանը, որը վերջերս տարածված նիհարելու մեթոդ է:
Բժիշկ Ախունյանովան զգուշացրել է, որ առաջին կերակուրը բաց թողնելը կարող է անցանկալի հետևանքներ ունենալ։
Ախունյանովայի խոսքով, իր պրակտիկայում պարբերաբար լինում են դեպքեր, երբ ուլտրաձայնային հետազոտությունից հետո հիվանդները, ովքեր անտեսում են նախաճաշը, իմանում են լեղապարկի գերբնակվածության և քարերի մասին։
«Եթե մարդն օրական երկու անգամ ուտում է, ուտելու միջև մեծ ընդմիջումներ կունենա: Այս պահին լեղապարկը կա՛մ չի աշխատում, կա՛մ մաղձը քիչ-քիչ դուրս է գալիս, բայց լիարժեք կծկում չկա, որը պետք է լինի 3-4 ժամը մեկ»,- պարզաբանեց բժիշկը։
Ռեգինա Ախունյանովան ուշադրություն է հրավիրել այն փաստի վրա, որ 4 ժամը համարվում է կերակուրների միջև օպտիմալ ժամանակային ընդմիջում։ Բժիշկը հավելեց, որ գիշերվա ընթացքում լեղապարկը բավական երկար ժամանակ առանց ակտիվ աշխատանքի է։ Առավոտյան պատշաճ նախաճաշելը լավ միջոց է լեղու արտադրության ակտիվությունը սկսելու համար, որն անհրաժեշտ է մարսողական գործընթացի համար:
«Նախաճաշն անհրաժեշտ է, որպեսզի քնից հետո լեղապարկը համարժեք կծկվի»,- ընդգծել է Ախունյանովան։
Ահա ինչ է լինում ձեր լյարդի, լեղապարկի և վահանաձև գեղձի հետ, երբ ուտում եք այս բանջարեղենը
Հրաշալի՜
Ես նույնիսկ չէի մտածում այդ մասին։ Այս փաստերը ձեզ նույնպես կզարմացնեն։
Նման սովորական բանջարեղենը, ինչպիսին բողկն է, շատ օգտակար հատկություններ ունի:
Այն օգտակար է լյարդի, լեղապարկի, վահանաձև գեղձի և աղեստամոքսային տրակտի առողջության համար։
Ահա դրա առողջական առավելություններից մի քանիսը.
Օգնում է կլանել սննդանյութերը և վերացնել տոքսինները;
Օգնում է լուծարել լեղապարկի քարերը և բուժել դեղնախտը
Վերացնում է ստամոքսի ծանրության զգացումը;
Բարելավում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սինուսիտի դեմ;
Կարգավորում է աղիքային ֆլորան և բուժում փորկապությունը;
Օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի և տրիգլիցերիդների մակարդակը;
Օգնում է վերահսկել արյան շաքարի մակարդակը;
Քանի որ բողկը հարուստ է յոդով, այն օգնում է կարգավորել վահանաձև գեղձի աշխատանքը;
Բարելավում է արյան շրջանառությունը;
Օգտակար է անեմիայի, արթրիտի, հաստ աղիքի քաղցկեղի, երիկամների քաղցկեղի համար;
Օգնում է լուծարել երիկամների քարերը։
Ձեզ ենք առաջարկում մի բաղադրատոմս, որը կօգնի լուծել երիկամների ու լեղապարկի քարերը։
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 4-5 բողկ, 2 բաժակ ջուր և 1/2 կիտրոնի հյութ։ Այս մթերքները խառնեք բլենդերի մեջ և 20 օր խմեք դատարկ ստամոքսին։ Բուժման ընթացքում դուք պետք է խմեք օրական մինչև 2 լիտր ջուր:
Հետևյալ բաղադրատոմսը կօգնի սինուսիտի, բրոնխիտի և արթրիտի դեմ պայքարում.
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
4 բողկ,
1 թեյի գդալ քերած կոճապղպեղ,
100 մլ մեղր,
1 կիտրոնի հյութ.
Մանրացրեք ամեն ինչ բլենդերի մեջ մինչև հարթ լինի: Ընդունել ճաշի գդալ օրական 3-4 անգամ։ Խառնուրդը պահել ապակե տարայի մեջ՝ սառնարանում։
Ցանկացած ավանդական դեղամիջոց ընդունելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։