Ամեն առավոտ արեք սա, եթե չեք ուզում լեղապարկի և լյարդի խնդիրներ ունենաք

Դիտումներ 521

Ամեն առավոտ արեք սա, եթե չեք ուզում լեղապարկի և լյարդի խնդիրներ ունենաք

Բժիշկ Ախունյանովան զուգահեռ է անցկացրել նախաճաշը բաց թողնելու և լեղապարկի հետ կապված խնդիրների միջև.

Շատ մարդիկ բաց են թողնում նախաճաշը, այդ թվում նաև այն պատճառով, որ նրանք հետևում են ընդհատվող ծոմապահությանը, որը վերջերս տարածված նիհարելու մեթոդ է:

 

 

Բժիշկ Ախունյանովան զգուշացրել է, որ առաջին կերակուրը բաց թողնելը կարող է անցանկալի հետևանքներ ունենալ։ 

Ախունյանովայի խոսքով, իր պրակտիկայում պարբերաբար լինում են դեպքեր, երբ ուլտրաձայնային հետազոտությունից հետո հիվանդները, ովքեր անտեսում են նախաճաշը, իմանում են լեղապարկի գերբնակվածության և քարերի մասին։

 

 

«Եթե մարդն օրական երկու անգամ ուտում է, ուտելու միջև մեծ ընդմիջումներ կունենա: Այս պահին լեղապարկը կա՛մ չի աշխատում, կա՛մ մաղձը քիչ-քիչ դուրս է գալիս, բայց լիարժեք կծկում չկա, որը պետք է լինի 3-4 ժամը մեկ»,- պարզաբանեց բժիշկը։

Ռեգինա Ախունյանովան ուշադրություն է հրավիրել այն փաստի վրա, որ 4 ժամը համարվում է կերակուրների միջև օպտիմալ ժամանակային ընդմիջում։ Բժիշկը հավելեց, որ գիշերվա ընթացքում լեղապարկը բավական երկար ժամանակ առանց ակտիվ աշխատանքի է։ Առավոտյան պատշաճ նախաճաշելը լավ միջոց է լեղու արտադրության ակտիվությունը սկսելու համար, որն անհրաժեշտ է մարսողական գործընթացի համար:

 «Նախաճաշն անհրաժեշտ է, որպեսզի քնից հետո լեղապարկը համարժեք կծկվի»,- ընդգծել է Ախունյանովան։



Ահա ինչ է լինում ձեր լյարդի, լեղապարկի և վահանաձև գեղձի հետ, երբ ուտում եք այս բանջարեղենը

Հրաշալի՜ 

Ես նույնիսկ չէի մտածում այդ մասին։ Այս փաստերը ձեզ նույնպես կզարմացնեն։

Նման սովորական բանջարեղենը, ինչպիսին բողկն է, շատ օգտակար հատկություններ ունի:

 

 

Այն օգտակար է լյարդի, լեղապարկի, վահանաձև գեղձի և աղեստամոքսային տրակտի առողջության համար։

Ահա դրա առողջական առավելություններից մի քանիսը.

Օգնում է կլանել սննդանյութերը և վերացնել տոքսինները;

Օգնում է լուծարել լեղապարկի քարերը և բուժել դեղնախտը

Վերացնում է ստամոքսի ծանրության զգացումը;

Բարելավում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սինուսիտի դեմ;

Կարգավորում է աղիքային ֆլորան և բուժում փորկապությունը;

Օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի և տրիգլիցերիդների մակարդակը;

Օգնում է վերահսկել արյան շաքարի մակարդակը;

Քանի որ բողկը հարուստ է յոդով, այն օգնում է կարգավորել վահանաձև գեղձի աշխատանքը;

Բարելավում է արյան շրջանառությունը;

Օգտակար է անեմիայի, արթրիտի, հաստ աղիքի քաղցկեղի, երիկամների քաղցկեղի համար;



Օգնում է լուծարել երիկամների քարերը։

Ձեզ ենք առաջարկում մի բաղադրատոմս, որը կօգնի լուծել երիկամների ու լեղապարկի քարերը։

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 4-5 բողկ, 2 բաժակ ջուր և 1/2 կիտրոնի հյութ։ Այս մթերքները խառնեք բլենդերի մեջ և 20 օր խմեք դատարկ ստամոքսին։ Բուժման ընթացքում դուք պետք է խմեք օրական մինչև 2 լիտր ջուր:

Հետևյալ բաղադրատոմսը կօգնի սինուսիտի, բրոնխիտի և արթրիտի դեմ պայքարում.

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.

4 բողկ,

1 թեյի գդալ քերած կոճապղպեղ,

100 մլ մեղր,

1 կիտրոնի հյութ.

 

 

Մանրացրեք ամեն ինչ բլենդերի մեջ մինչև հարթ լինի: Ընդունել ճաշի գդալ օրական 3-4 անգամ։ Խառնուրդը պահել ապակե տարայի մեջ՝ սառնարանում։

Ցանկացած ավանդական դեղամիջոց ընդունելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը