Լավաշով կարկանդակներ
Կարկանդակների համար խմոր պատրաստել ոչ բոլորն են սիրում և դրա համար էլ հազվադեպ են կարկանդակներ պատրաստում, այսինքն չէին պատրաստում մինչև նոր, ավելի հեշտ, ծույլ կարկանդակների պատրաստման բաղադրատոմսի հայտնվելուց առաջ:
Հյութեղ միջուկը լցնում ենք լավաշի մեջ և 10րոպեից արդեն խրթխրթան ծրար կարկանդակները պատրաստ են:
1լավաշի համար մեզ անհրաժեշտ է՝
150գ հավի կրծքամիս
1կապ կանաչ սոխ
մի քանի տերև բազիլիկ
լոլիկ
100գ պանիր
3ճ/գ թթվասեր
մի ատամիկ սխտոր
աղ, պղպեղ և համեմունքներ ըստ ճաշակի
50 գրամ կաթ
2 ձու
Հավի ֆիլեն, պանիրը և լոլիկը կտրատել բարակ շերտերով։ Սոխն ու բազիլիկը դանակով կտրատել։ Արագ պատրաստել սոուս՝ թթվասերից, սխտորից և համեմունքներից և լավ խառնել:
Բարակ լավաշը կտրել 14 սանտիմետր լայնությամբ շերտերով
Վրան քսում ենք միջուկը, փաթաթում եռանկյունու մեջ ու եռանկյունիները թաթախում ձվի ու կաթի խառնուրդի մեջ։ Մնում է միայն ծույլ կարկանդակները արագ տապակել թավայի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Նման ծրարների միջուկը կարելի է շատ տարբեր պատրաստել՝ մսից մինչև ցանկացած նրբերշիկ։