Լավագույն մթերքները ոսկորներն ամրացնելու և օստեոպորոզը կանխելու համար

Դիտումներ 1486

Լավագույն մթերքները ոսկորներն ամրացնելու և օստեոպորոզը կանխելու համար

Մարդու մարմնին անհրաժեշտ են շատ վիտամիններ և հանքանյութեր՝ ոսկորները ամրացնելու համար: Ահա թե ինչու մարդկանց համար կարևոր է կանխարգելիչ միջոցներ ձեռնարկել օստեոպորոզից խուսափելու, ինչպես նաև այն բուժելու համար: Սնունդը հիմնարար դեր է խաղում այս գործընթացում, քանի որ այն օգնում է պահպանել մարմնի ոսկորները առողջ:

 

 

Մրգեր եւ բանջարեղեններ

Մրգերն ու բանջարեղենը հարուստ են կալիումով և հակաօքսիդանտներով։ Ենթադրվում է, որ կալիումով հարուստ մթերքների լավ ընդունումը բարելավում է ոսկորների առողջությունը: Քանի որ ենթադրվում է, որ սննդամթերքները, որոնք պահպանում են ալկալային կամ չեզոք հավասարակշռությունը մարմնում, օգնում են կանխել ոսկրային կորուստը:

 

 



Սալորաչիր

Փորձագիտական ​​ուսումնասիրությունների համաձայն՝ սալորաչիրը պարունակում է հակաօքսիդանտներ և հիանալի կենսաակտիվ միացություններ՝ ոսկորների առողջության համար: Դրա մեջ վիտամին K1-ի, պղնձի, բորի և քինաթթվի բարձր պարունակությունը նպաստում է ոսկրային զանգվածի պահպանմանը:

65-ից 79 տարեկան ոսկրային խնդիրներ ունեցող 48 կանանց վրա անցկացված ուսումնասիրության արդյունքում պարզվել է, որ 6 ամսվա ընթացքում 50 գրամ սալորաչիր ուտելն օգնում է ոսկորների ամրացմանը: Այս ամենը ցույց է տալիս, որ սալորաչիրն օգնում է բարելավել ոսկրերի առողջությունը օստեոպորոզի դեպքում։

 

 

 

Յոգուրտ, կեֆիր

Դրանք մագնեզիում, կալցիում, վիտամին K, ֆոսֆոր պարունակող մթերքներ են, որոնք անհրաժեշտ են ոսկորներին։

 



Կան որոշ մթերքներ, որոնք մասնագետները կարծում են, որ դրանց  չափից ավելի  օգտագործումը կարող է վնասել ոսկորների առողջությանը.

Եթե ​​մարդիկ ցանկանում են լոբազգիներ օգտագործել, ապա դրանք պետք է թրջեն ջրի մեջ առնվազն 5 ժամ, որպեսզի նվազեցնեն ֆիտատների մակարդակը, մի նյութ, որը հայտնաբերված է հատիկաընդեղենում: Այս նյութերը ազդում են օրգանիզմի՝ այս հատիկների մեջ պարունակվող կալցիումը կլանելու ունակության վրա։ Դրանք հարուստ են կալցիումով, մագնեզիումով, բջջանյութով և այլ սննդարար նյութերով, սակայն դրանք պետք է թրջել նախքան դրանք օգտագործելը։

 

Միս և ավելորդ սպիտակուցներ սննդակարգում

 

Մսի և սպիտակուցի ամենօրյա օգտագործումը հանգեցնում է նրան, որ մարմինը կորցնում է կալցիումը, ինչը կարող է վնասակար լինել ոսկորների առողջության համար: Հայտնի է, որ չափից շատ սպիտակուցը չի օգնում առողջությանն ու ոսկորներին։ Խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրգանիզմի համար անհրաժեշտ քանակությամբ սպիտակուցներ՝ օգտագործելով այլ սպիտակուցային մթերքներ՝ փոխհատուցելու օրգանիզմում կալցիումի կորուստը:

 

Նատրիումի բարձր պարունակությամբ վերամշակված մթերքներ

Նատրիումի բարձր պարունակությամբ վերամշակված սնունդը խորհուրդ չի տրվում: Արդյունքում օրգանիզմը հակված է կորցնել կալցիումը և թուլացնել ոսկրային զանգվածը։ Անհրաժեշտ է նվազեցնել պահածոների օգտագործումը, ինչպես նաև օրական սննդին ավելացվող աղի քանակը։ Դուք չպետք է օգտագործեք օրական 2300 մգ-ից ավելի նատրիում։

Ալկոհոլ

Ալկոհոլի չափից ավելի օգտագործումը հանգեցնում է ոսկրային զանգվածի ոչնչացմանը։ Այդ իսկ պատճառով օրական 2 խմիչքից ավել չպետք է խմել։

Կոֆեին պարունակող ըմպելիքներ

Կոֆեին պարունակող ըմպելիքները, ինչպիսիք են սուրճը, թեյը և գազավորված ըմպելիքները, նվազեցնում են կալցիումի կլանումը և թուլացնում ոսկորները։ Այդ իսկ պատճառով այս ըմպելիքները պետք է օգտագործել հնարավորինս քիչ և հազվադեպ։ Օրական 2 բաժակից ավելի սուրճ մի խմեք։

 

Շատ գործոններ ազդում են ոսկրերի կորստի վրա: Ծերությունը, սխալ սննդակարգը, հորմոնների պակասը և դեղորայքը կարող են աստիճանաբար թուլացնել ոսկորները։ Դուք կարող եք հանգիստ կյանք վարել օստեոպորոզի բնական բուժման միջոցով:



Ամենաընթերցվածը