Լավագույն լուծման ձևը՝ մարսողությունը և միզասեռական համակարգի աշխատանքը բարելավելու համար։
Պարզ մեթոդ՝ մարսողությունը և միզասեռական համակարգի աշխատանքը բարելավելու համար։
Գիտե՞ք մի բույս, որը կօգնի միանգամից հաստատել մարսողական համակարգի բոլոր գործառույթները: Ի՞նչ եք լսել համեմի մասին: Մի պարզ բաղադրատոմս այժմ կնշենք մարսողությունը և միզասեռական համակարգի աշխատանքը բարելավելու համար։
Բազմաթիվ բույսեր դրական ազդեցություն ունեն օրգանիզմի վրա ընդհանրապես և մարսողական համակարգի վրա՝ մասնավորապես։
Գիտե՞ք մի բույս, որը կօգնի միանգամից հաստատել մարսողական համակարգի բոլոր գործառույթները: Շատ խոտաբույսեր դրական ազդեցություն ունեն մարսողական համակարգի վրա: Իզուր չէ, որ դրանք որպես համեմունքներ ավելացնում են տարբեր ուտեստների և աղցանների մեջ, որոնք օգտագործվում են հիմնական սնունդից առաջ։
Այս կամ այլ կանաչ մշակաբույսերը հիմնականում ազդում են ստամոքսի, աղիների, լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի վրա: Շատ կերած խոտաբույսերը վիտամինների և հակաօքսիդանտների, ֆերմենտների և հետքի տարրերի աղբյուր են: Դրանք համեմունքների մաս են, օգտագործվում են կոսմետոլոգիայում, օգտագործվում են բժշկության մեջ։
Պարզ լուծման ջև՝ մարսողությունը և միզասեռական համակարգի աշխատանքը բարելավելու համար
Այդ ամենն իր մեջ ներառում են.
Սամիթ,
մաղադանոս,
ռեհան,
անանուխ,
ուրց,
և այլն։
Այնուամենայնիվ, համեմն ունի հատուկ հատկություններ, որոնք թույլ են տալիս արագորեն հաստատել ամբողջ մարսողական համակարգի գործառույթը:
Ի՞նչ եք լսել համեմի մասին:
Համեմը միամյա խոտաբույս է, որը մշակվում է որպես սննդի համեմունք աշխարհի տարբեր մասերում:
Այն ունի յուրահատուկ հոտ և դառը համ:
Դուք սիրու՞մ եք կիլանտրո։
Ոչ բոլորն են նախընտրում այս կանաչը որպես աղցանների համեմունք:
Այնուամենայնիվ, սերմերի դրական հատկությունները և բուն տերևները լայնորեն կիրառվում են ժողովրդական բժշկության մեջ։
Օգտակար կոմպոզիցիաների պատրաստման համար հիմնականում օգտագործում են համեմի սերմեր։
Այս բույսն օգտագործվում է որպես հակամանրէային և անալգետիկ միջոց։ Այն ունի հակահելմինթիկ ազդեցություն, նպաստում է լորձաթաղանթի արատների ապաքինմանը։
Երբ օգտագործվում է, բարելավվում է լեղու և ենթաստամոքսային գեղձի բաժանումը, բարելավում է ախորժակը և կայունացնում միզարձակումը:
Կիլանտրոնի ամենօրյա օգտագործումը կարգավորում է խոլեստերինի սինթեզը լյարդում, իսկ ինսուլինը՝ ենթաստամոքսային գեղձում։
Այս կանաչ բանջարեղենի դրական ազդեցությունը օգնում է հետևյալ պայմաններով։
Ստամոքս-աղիքային տրակտի լորձաթաղանթի էրոզիա և բորբոքում։
Մարսողական գեղձերի սեկրետորային անբավարարություն։
Գլյուկոզայի խանգարում։
Սեռական ակտիվության նվազում։
Ջուր-էլեկտրոլիտային վիճակի խախտում։
Այն կարելի է օգտագործել՝ ավելացնելով պատրաստի ուտեստներին կանաչեղենի տեսքով և որպես կծու սերմեր։
Շատերը չեն սիրում կիլանտրոնի համն ու բույրը։ Նման դեպքերում խոտը պետք է օգտագործել որպես դեղամիջոց։
Ահա պարզ լուծման եղանակը՝ ինչպե՞ս բարելավել մարսողությունը և միզակապությունը։
1. Հարկավոր է վերցնել 200 գ․ մաղադանոսի և կիլանտրոնի տերևներ, դնել թավայի մեջ և լցնել ջուր, որպեսզի բոլոր տերևները պատվեն ջրով։ Եռացնել կրակի վրա 10 րոպե, ապա սառեցնել և քամել ապակե շշի մեջ։
Այն պետք է օգտագործել սառը վիճակում՝ օրական 150 մլ, արդյունքը արդեն նկատելի կլինի 2-3 օր անց, ավելի շատ մեզ կլինի, ձեզ ավելի լավ կզգաք, կղանքը կկայունանա։ Թուրմը կարող է օգտագործվել նաև ստոմատիտի բուժման համար: Դա անելու համար ողողեք բերանը օրական 2-3 անգամ։
2. Համեմի սերմերը 1 թեյի գդալի չափով, լցնել մի բաժակ եռման ջուր և թողնել 120 րոպե եփվի թերմոսում։ Ընդունել 50 մլ օրական երեք անգամ մարսողական խանգարումների, փքվածության, փորկապության դեպքում։ Բուժման կուրսը 2 շաբաթ է։
Կա՞ն հակացուցումներ։
Կիլանտրո կանաչի և համեմի թուրմերի օգտագործումը ողջամիտ քանակությամբ հակացուցումներ չունի։ Միակ բանն այն է, որ դա պարզապես անհատական անհանդուրժողականություն է:
Համեմի օգտագործումը կբարելավի ինքնազգացողությունը և օգուտ կբերի, բայց եթե լուրջ խնդիրներ ունեք, պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ։