Լակտո-ֆերմենտացված սոխ. հզոր պրոբիոտիկ, որը հոգ է տանում մեր առողջության մասին

Դիտումներ 569

Լակտո-ֆերմենտացված սոխ. հզոր պրոբիոտիկ, որը հոգ է տանում մեր առողջության մասին

Նախքան լակտոֆերմենտացված սոխի հատկությունների մասին խոսելը, պետք է նշել, որ խոսքը մի գործընթացի մասին է, որն օգնում է պահպանել բանջարեղենի հատկությունները։

Բացի այդ, այն բարելավում է իր մարսողությունը և մեծացնում կենդանի կուլտուրաների առկայությունը, որոնք շատ օգուտներ են տալիս օրգանիզմին:

Լակտո» բառը վերաբերում է բակտերիաների կոնկրետ տեսակին: Սրանք Lactobacillus-ն են, որոնց շտամները առկա են բույսերի մակերեսին, աղեստամոքսային տրակտում և հեշտոցում: Դրանք սկզբում հայտնաբերվել են կաթնաթթվային ֆերմենտներում, իսկ ավելի ուշ՝ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված բանջարեղեններում։

Կաթնաթթվով ֆերմենտացված սոխը հատկապես զվարճալի միջոց է այս բանջարեղենի առողջության օգուտները բարձրացնելու համար: Ինչպես մյուս պրոբիոտիկները, դրանք լավագույնս պատրաստվում են տանը:

Դրա պատրաստման համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել Հիմալայան աղ կամ ծովային աղ։ Քանի որ ռաֆինացված կերակրի աղը նույն օգուտները չունի: Բացի այդ, ստացված արտադրանքը կարելի է ավելացնել աղցանների, սենդվիչների և շատ այլ բաղադրատոմսերի մեջ:

 

 

Բաղադրությունը:

1 կգ սոխ
5 ճաշի գդալ Հիմալայան աղ (50 գ)
1 լիտր թորած ջուր
Լայն բերանով ապակե տարաներ

Պատրաստում:

Սոխը կտրատել շերտերով և դնել ապակե տարաների մեջ։
Լուծեք աղը ջրի մեջ և օգտագործեք հեղուկը մանրացված սոխը քսելու համար:
Համոզվեք, որ խմորման գազի համար մոտ 5 սմ տարածություն է մնացել։
Փակեք բանկաները հերմետիկ կափարիչներով և պահեք քիչ թե շատ տաք ջերմաստիճանում:

Բացեք կափարիչը ամեն օր պահածոյացման առաջին երկու շաբաթվա ընթացքում: Այսպիսով, կուտակված խմորման գազերը ազատվում են:
Մեկ-երկու ամիս հետո սոխը պատրաստ կլինի ուտելու։
Բայց, եթե ապրանքը ձեռք է բերում տհաճ հոտ, դեն նետեք այն և նորից սկսեք:



Այսպիսով, որո՞նք են այս կաթնաթթվային ֆերմենտացված սոխի օգուտները:

Առողջ բակտերիաների և էական սննդանյութերի կոնցենտրացիայի շնորհիվ այս պրոբիոտիկ սոխն ապահովում է առողջության համար հետաքրքիր օգուտներ:

Նրանք բարելավում են մարսողության գործընթացը

Այս սոխի օգտագործումը մեծացնում է մարսողության ընթացքում սննդանյութերը կլանելու ունակությունը և նպաստում է թափոնների ճիշտ հեռացմանը: Ոչ միայն դա, կենդանի բակտերիաները վերականգնում են աղիների մանրէաբանական ֆլորան և նվազեցնում այնպիսի խնդիրներ, ինչպիսիք են բորբոքումները, գազերը և մարսողության խանգարումը:

Իմունային համակարգի ամրապնդում

Աղիքների առողջությունը հատկապես կարևոր դեր է խաղում իմունային համակարգի գործունեության մեջ: Առողջ բակտերիաները, որոնք կերակրում են բակտերիալ ֆլորան, ուժեղացնում են իմունային պատասխանը: Այսպիսով, վիրուսներով, բակտերիաներով և խմորիչներով վարակվելու ռիսկը նվազում է։

Նրանք օգնում են նիհարել

Մարսողությունն ու նյութափոխանակությունը բարելավելու ունակության շնորհիվ այս պրոբիոտիկ մթերքը հատուկ աջակցություն է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել առողջ ճանապարհով։



Ամենաընթերցվածը