Կվասի բաղադրատոմս՝ առանց աղի, շաքարի և խմորիչի ավելացմամբ․ Սա շատ ավելի առողջարար է, քան այլ ցանկացած խմիչք
Դիտումներ 566
Ռուսական հայտնի բաղադրատոմս. Մեկ միջին չափի բողկը և մեկ մեծ ճակնդեղը մանրակրկիտ լվացեք, կտրեք պոչերն ու գագաթների մնացորդները, կտրեք խորանարդի մոտ 1,5 սմ լայնությամբ, ցանկացած երկարությամբ: Լցնել երեք լիտր տարայի մեջ, լցնել ջուր (եռացրած):
Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 3 օր։ Մեկ օրվա ընթացքում կվասը մի փոքր կփրփրի։ Երեք օր անց կվասն արդեն բավականին հասունացել է և շատ համեղ ու թարմացնող, կարող եք դնել սառնարանը, կարող եք թողնել սենյակային ջերմաստիճանում ևս երկու օր։
Դուք կարող եք առանձին պատրաստել ճակնդեղի շատ համեղ կվաս:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Ամենաընթերցվածը