Կտավատի սերմերը և մեղրը խառնեք. Միայն իմանաք ինչ կլինի
Դետոքսիկացման բաղադրատոմս.
Պահանջվող բաղադրիչները.
- մի բաժակ ջուր;
- մի ճաշի գդալ բնական մեղր;
- մի ճաշի գդալ կտավատի սերմեր;
- կանաչ խնձոր:
Ընդամենը պետք է մաքրել խնձորը և մյուս բաղադրիչների հետ լցնել բլենդերի մեջ։ Ստացված մրգահյութը օգնում է բուժել ողջ ստամոքս-աղիքային համակարգը, ոչ միայն հաստ աղիքը: Այս միջոցը խորհուրդ է տրվում օգտագործել շաբաթական երկու անգամ։
Կտավատի սերմերը պարունակում են մի նյութ, որը կարգավորում է արյան ճնշումը և ունի էներգետիկ էֆեկտ, սակայն դրանք նաև հիանալի ընտրություն են ճարպային նյութափոխանակությունը կարգավորելու և որպես սնուցման աղբյուր:
Բացի այդ, քանի որ դրանք պարունակում են ավելի շատ սննդային մանրաթելեր, քան մյուս հացահատիկները, կտավատի սերմերը համարվում են աղիների միկրոբիոմի գերսնունդ: Ահա թե ինչու դրանք խորհուրդ են տրվում նիհարելու համար՝ խոլեստերինի մակարդակը նվազեցնելու և փորկապությունը կանխելու համար:
Կտավատի սերմերը պարունակում են մակրո և միկրոէլեմենտների հարուստ բաղադրություն (կալիում, կալցիում, մագնեզիում, երկաթ, մանգան, պղինձ, ցինկ, քրոմ, ալյումին, նիկել, յոդ, բոր)։
1. Կտավատի սերմերի սառը թուրմ․
Մեղմորեն խթանում է լեղու արտազատումը, ունի լուծողական և իմունոստիմուլյատոր ազդեցություն: Կարող է օգտագործվել սննդային թունավորումների ժամանակ։
Ընդունեք 2-3 ճ.գ. օրական մի քանի անգամ փոքր կումերով:
2. Լարինգիտ.
1 գդալ կտավատի սերմերը լցնում են 200 մլ ջրի կամ կաթի մեջ, եփում 10 րոպե մարմանդ կրակի վրա, քամել։ Ընդունեք կտավատի սերմերի ինֆուզիոն 2-3 ճաշի գդալ: Առավոտյան և երեկոյան խմեք փոքր կումերով:
3. Չոր, նյարդայնացնող հազ՝ սուր բրոնխիտի դեպքում.
100 գ կտավատի սերմի փոշու և 500 գ մեղրի խառնուրդն ընդունում են 1 թեյի գդալ տաք ջուր օրական 8-10 անգամ։ Հազը փափկացնելուց հետո խառնուրդին ավելացրեք 1 թեյի գդալ անիսոնի փոշի, սամիթ և կոճապղպեղ։ Ընդունել օրական 4-6 անգամ՝ ուտելու միջև ընկած ժամանակահատվածում։
4. Վերքերն ու այրվածքները բուժելու համար․
Կտավատի սերմի յուղը խառնեք հում ձվի սպիտակուցի հետ 1:1 հարաբերակցությամբ՝ փափկեցնող և ցավազրկող լոսյոնների համար:
5. Դեմքի մաշկի վրա արյունատար անոթների ընդլայնման ժամանակ․
Կտավատի սերմերից պատրաստեք սառը դիմակներ՝ դրանք լվանալով սառը ջրով։
6. Քրոնիկ պանկրեատիտ, խոլելիտիասի դեպքում․
Ընդունեք կտավատի յուղը 1 ճ.գ. օրական 4-5 անգամ՝ ուտելուց առաջ կամ ճաշի ժամանակ։
7. Նիհարեցնում է․
Ժողովրդական բժշկության մեջ օգտագործվող կտավատի սերմերի թուրմը ստամոքսի պատերին լորձաթաղանթ է ձևավորում, որը կանխում է ճարպերի ներթափանցումն օրգանիզմ, իսկ կտավատի սերմերը, ծավալը մեծացնելով և խոնավությունը կլանելով, նվազեցնում են սովի զգացումը: Թույլ տալով նիհարել՝ կտավատի սերմը մաքրում է տոքսինները, բարելավում է իմունիտետը և նվազեցնում ուռուցքաբանության վտանգը։
Սննդին ավելացնելով կտավատի սերմ՝ հեշտությամբ կարող եք ազատվել մի քանի ավելորդ կիլոգրամից, օրական 2 ճաշի գդալ կտավատի սերմը բավական է, և դիետա պետք չէ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։