Կտավատի ջուրը արագ և հեշտությամբ կվերացնի մազաթափությունը. Ահա թե ինչպես ճիշտ օգտագործել այն
Մազերի անհավանական փայլ և մետաքսանմանություն` 2-3 կիրառումից հետո: Ես բացարձակապես հիացած եմ արդյունքներով:
Դուք կարող եք ամրացնել ձեր մազերը՝ օգտագործելով հիանալի բաղադրատոմս։ Կտավատի սերմը հատկապես հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով։ Իսկ կիտրոնի հյութի ավելացմամբ այն կարող է բարելավել ձեր մազերի վիճակը։ Իմացեք, թե ինչպես պատրաստել և օգտագործել այս բաղադրատոմսը։
Կտավատի սերմերի ջուրը պարունակում է անսովոր մեծ քանակությամբ E և B վիտամիններ: Առաջինը հիանալի հակաօքսիդանտ է, իսկ երկրորդը օգտակար է նյարդային և շրջանառու համակարգերի համար: Ինչու է այն շատ հարմար մաշկային խնդիրների լուծման, ինչպես նաև առողջ և փայլուն մազերի համար։ Արդյունքում մազերը դառնում են ավելի ամուր և ավելի քիչ ենթակա թափվելուն:
Կտավատի ջրի պատրաստման բաղադրատոմսը.
1 ճաշի գդալ կտավատի սերմ
4 բաժակ ջուր
Կիտրոնի հյութ (մոտ 3 ճաշի գդալ)
Ջուրը կաթսայի մեջ լցնել։ Երբ եռա, ավելացրեք կտավատի սերմը և եռացրեք ևս 2 րոպե։ Քանի որ որքան երկար են սերմերը ենթարկվում ջերմության, այնքան ավելի շատ յուղ կթողնեն և կստեղծեն ավելի յուղոտ ազդեցություն, ինչը կօգնի թեթևացնել չոր մազերը:
Այնուհետև թողեք, որ հեղուկը սառչի և քամեք՝ հանելով սերմերը։ Ստացված ջրին ավելացնում եք 3 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ։ Արդյունքում՝ սա ձեր մազերին ավելի փայլ կհաղորդի: Պահել սառնարանում մինչև 20 օր։
Մազերը կտավատի ջրով ամրացնելու համար մենք պետք է հետևենք այս քայլերին.
Նախ լվացեք ձեր մազերը սովորականի պես՝ օգտագործելով շամպուն: Մի փոքր չորացրեք ձեր մազերը և օգտագործեք ձեր մատները կամ բամբակյա բարձիկները՝ կտավատի սերմով ջուր և կիտրոնի հյութ մազերի արմատներին քսելու համար: Նրբորեն մերսեք 1-2 րոպե։ Այնուհետև մի փոքր քսեք մազերի ողջ երկարությամբ։ Մի լվացեք այն:
Խորհուրդ է տրվում օգտագործել յուրաքանչյուր մազի լվացումից հետո և արդյունքում կստանաք ամուր, փայլուն և մետաքսյա մազեր։
Ճշմարտությունը կտավատի սերմի մասին, որը պետք է իմանա քաղցկեղով հիվանդ յուրաքանչյուր անձ
Կտավատի սերմերը հագեցած են միկրոէլեմենտներով, մանգանով, սննդային մանրաթելերով, օմեգա-3 ճարպերով և վիտամին B1-ով: Ապացույցները ցույց են տալիս, որ կտավատի սերմերը կարող են օգնել նվազեցնել քաղցկեղի, ինսուլտի, շաքարախտի և սրտի հիվանդությունների ռիսկը:
Կտավատի սերմերը հագեցած են առողջության համար օգտակար սննդանյութերով, հակաօքսիդանտներով, սննդային մանրաթելերով, վիտամիններով և հանքանյութերով:
Որպես այդպիսին, նրանք առաջարկում են առողջության օգուտների լայն շրջանակ.
կտավատի սերմերը պարունակում են ինչպես չլուծվող, այնպես էլ լուծվող մանրաթելեր: Կտավատի սերմերը պարունակում են լիգնաններ, ֆիտոէստրոգեններ, հակաօքսիդանտ հատկություններ։ Մեկ ճաշի գդալ աղացած կտավատի սերմը պարունակում է 1,8 գրամ Օմեգա-3 ճարպեր, որոնք հայտնի են իրենց սրտի համար օգտակար օգուտներով:
Ինչպես արդեն նշվեց, կտավատի սերմերը պարունակում են լիգնաններ՝ ֆիտոէստրոգեններ, որոնք հայտնի են իրենց հակաօքսիդանտ և քաղցկեղը կանխարգելող հատկություններով: Նրանք արգելափակում են հորմոնների նյութափոխանակության մեջ ներգրավված ֆերմենտները և ազդում ուռուցքային բջիջների աճի և մետաստազիայի վրա:
1. Սրտանոթային հիվանդություններ
Օմեգա-3 ճարպերն օգնում են սրտանոթային համակարգին իր հակաբորբոքային հատկություններով` միաժամանակ իջեցնելով արյան ճնշումը և կարգավորելով սրտի բաբախյունը: Դրանք կարող են նաև օգտակար լինել սրտի անբավարարության և առիթմիայի բուժման համար: Կտավատի սերմերում առկա լիգնանները նվազեցնում են աթերոսկլերոտիկ սալերի կուտակումը մինչև 75 տոկոսով:
Կտավատի սերմի կանոնավոր օգտագործումը նույնպես օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը: Հետազոտությունը, որին մասնակցում էին դաշտանադադարի շրջանի կանայք, ցույց տվեց LDL մակարդակի զգալի նվազում այն բանից հետո, երբ կանայք օրական չորս ճաշի գդալ կտավատի սերմեր էին օգտագործում:
2. Շաքարախտ
Կտավատի սերմի մեջ պարունակվող լիգնանների կանոնավոր օգտագործումն օգնում է բարելավել արյան շաքարի մակարդակը:
3. Բորբոքում
Լիգնանները և օմեգա-3 ճարպերը կտավատի սերմերում օգնում են նվազեցնել ասթմայի և Պարկինսոնի հիվանդության հետ կապված բորբոքումները՝ արգելափակելով պրոբորբոքային նյութերի արտազատումը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։