Կորեական շատ համեղ և վիտամիններով հարուստ աղցանի բաղադրատոմս
ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐ
1 միջին ցուկկինի
1 միջին գազար
¼ սպիտակ կաղամբ
2 ճ.գ. լ. խնձորի քացախ
1 ճ.գ աղ
½ չիլի պղպեղ
4 ճ.գ. լ. արեւածաղկի ձեթ
½ թեյի գդալ աղացած համեմ
3 պճեղ սխտոր
Լվացեք ցուկկինին և մի մաքրեք կեղևը: Սկզբում 45 աստիճանի անկյան տակ կտրատել, ապա բարակ շերտերով: Տեղափոխել ամանի մեջ։
Կլպեք, լվացեք և կտրատեք գազարը հատուկ կորեական գազարի քերիչով։ Ավելացնում ենք ցուկկինին։
Վերցրեք ¼ սպիտակ կաղամբը և մանր կտրատեք երկար շերտերով, իսկ ½ չիլի պղպեղը բարակ շերտերով կտրատեք: Ամեն ինչ տեղափոխեք ամանի մեջ բոլոր բանջարեղեններով և խառնեք:
3 պճեղ սխտորը ճզմել բանջարեղենի վրա։
Փոքր կաթսայի մեջ լցնել 4 ճ.գ. լ. արեւածաղկի ձեթ, լցնել 1 ճ.գ. աղ, 1 ճ. շաքարավազ և ½ ճ. աղացած համեմ. Դնել փոքր կրակի վրա և 1 րոպե տաքացնել յուղը՝ անընդհատ խառնելով։ Շաքարն ու աղն ամբողջությամբ չեն լուծվի, և դա նորմալ է:
Ձեթը ամանի մեջ լցնել բանջարեղենի մեջ՝ կաթսայից զգուշորեն ընտրելով մնացած շաքարն ու աղը։ Խառնել ճաշատեսակի բոլոր բաղադրիչները։
Լցնել 2 ճ.գ. լ. խնձորի քացախ. Վերջինս ունի 6% ուժ: Եթե օգտագործում եք սովորական սեղանի քացախ 9%, նվազեցրեք դրա քանակը մինչև 1 ճաշի գդալ: լ. Խառնել և կարող եք անմիջապես մատուցել։