Կոկորդի բուժումը ժողովրդական միջոցներով՝ ողողումներ, կոմպրեսներ և ինգալացիաներ

Դիտումներ 927

Կոկորդի բուժումը ժողովրդական միջոցներով՝ ողողումներ, կոմպրեսներ և ինգալացիաներ

Ժողովրդական միջոցներով կոկորդի բուժումը վաղուց արմատացած է մարդու առօրյա կյանքում։ 

Կոկորդի ցավի նման բուժումն ունի բազմաթիվ առավելություններ, որոնցից հիմնականներն են ցածր արժեքը, պատրաստման հեշտությունը և, իհարկե, բարձր արդյունավետությունը: 

Ժողովրդական միջոցների օգնությամբ կարելի է բուժել այնպիսի հիվանդություններ, ինչպիսիք են կոկորդի բորբոսը, ստաֆիլոկոկը, պոլիպը, տոնզիլիտը, բրոնխիտը, պապիլոմաները և կոկորդի այտուցը։ Ցավոք սրտի, նույնիսկ սկզբնական փուլում կոկորդի քաղցկեղը հնարավոր չէ բուժել ժողովրդական միջոցներով, սակայն դրանք կարող եք օգտագործել կանխարգելման, ինչպես նաև հիմնական բուժման արդյունավետությունը բարձրացնելու համար։ Կոկորդի կիստան նույնպես հաճախ չի բուժվում ժողովրդական միջոցներով, ուստի այս դեպքում պետք է ապավինել բժշկի խորհրդին։

Վարակիչ հիվանդությունների ժամանակ կոկորդի ցավի հետ մեկտեղ բնորոշ են հետևյալ ախտանիշները.

  • կարմրություն

  • կոկորդի ցավ

  • չորություն

  • թուքի և լորձի առատ սեկրեցիա

  • հազ

  • կոկորդում գոյացության սենսացիա

  • խռպոտություն.

Եթե ​​դուք հայտնաբերել եք այս ախտանիշներից գոնե մեկը, ապա ձեր կոկորդի բուժումը ժողովրդական միջոցներով կլինի լավագույն տարբերակը ձեզ համար: 

Եվ դուք կարող եք իմանալ, թե ինչպես ճիշտ բուժել կոկորդի ցավը մեր հոդվածից: Եկեք նայենք այն ուղիներին, որոնցով դա կարելի է անել:



ողողում

 

Գարգալը կոկորդի ցավի և կապանների և նշագեղձերի բորբոքումների բուժման արդյունավետ ժողովրդական միջոցներից է։ Ողողման օգնությամբ կոկորդը կարելի է բուժել ինչպես մեծերի, այնպես էլ երեխաների համար։ Նաև ողողումն արգելված չէ հղիներին։ Այս պրոցեդուրան կօգնի թեթևացնել այտուցը, կբարելավի խորխի արտահոսքը և կթեթևացնի կոկորդի քորն ու կոման։

Հավանաբար բոլորը գիտեն, թե ինչպես պետք է ողողել տանը, բայց ոչ բոլորը կարող են ողողման համար խառնուրդ պատրաստել։ Բայց մենք ձեզ կօգնենք այս հարցում՝ տրամադրելով կոկորդի ողողման բուժման մի քանի բաղադրատոմս։

  • Վերցրեք մեկ ճաշի գդալ կտրատած չոր երիցուկ կամ կոլտֆոտ, լցնել 250 միլիլիտր եռման ջուր, ապա այնտեղ ավելացնել երկու ճաշի գդալ մեղր։ Թող արգանակը եփվի, ապա քամեք շղարշով և կարող եք ողողել: Պարզապես թողեք, որ արգանակը սառչի մինչև 35 աստիճան, որպեսզի չայրվի։

  • Ընտրեք միջին չափի թարմ բազուկ, քերեք այն մանր քերիչով կամ մանրացրեք մսաղացի մեջ, ապա շղարշով քամեք ճակնդեղի հյութը, վրան ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ 6% քացախ և ստացված հեղուկով ողողեք ողողում։

  • Վերցրեք կոճապղպեղի արմատը, մանր կտրատեք, ապա վրան եռման ջուր լցրեք։ Այնտեղ ավելացրեք նաև մեկ գդալ մեղվի մեղր, ինչպես նաև մեկ գդալ կիտրոնի հյութ։ Ստացված լուծույթը պետք է օրական մի քանի անգամ ողողել։

Պետք է իմանաք, որ ողողումներից հետո մեկ ժամ չպետք է ուտել և խմել։ Խորհուրդ չի տրվում նաև ողողվելուց հետո մի քանի ժամ դուրս գալ փողոց։



Կոմպրեսների ժողովրդական բաղադրատոմսեր

 

Շատ արդյունավետ ժողովրդական միջոց է նաև կոկորդի ցավի բուժման կոմպրեսները։ Կան կոմպրեսների տարբեր տեսակներ, որոնցից մի քանիսը խորհուրդ չեն տրվում շատ փոքր երեխաներին կամ հղիներին:

Եկեք ավելի սերտ նայենք, թե ինչպես ճիշտ կիրառել կոմպրեսները կոկորդի ցավի համար:

  • Այսօր ամենահայտնի և արդյունավետը օղու (ալկոհոլային) կոմպրեսն է: Այն դնելը շատ պարզ է, դրա համար պարզապես պետք է բամբակյա կտորը թրջել օղու կամ քառասուն աստիճան սպիրտով, ճզմել, որպեսզի կտորից չկաթվի, իսկ հետո կոմպրես քսել կոկորդին։ Վերևից անհրաժեշտ է պոլիէթիլենային թաղանթի շերտ դնել և կոկորդը կապել տաք շարֆով։ Նման տաք կոմպրեսը կօգնի թեթևացնել այտուցն ու կոկորդի ցավը, ինչպես նաև կազատվի հազից և կհեշտացնի խորխի արտահոսքը։ Մեծահասակների համար նման կոմպրեսը պետք է պահել 3-4 ժամ, իսկ երեխաների համար՝ ժամանակը կրճատել մինչև մեկ-երկու ժամ։

  • Կոմպրես դնելու մեկ այլ եղանակ կպահանջվի կաղամբի և մեղրի առկայություն: Թարմ կաղամբի տերևը պետք է եռացնել եռման ջրով, քսել մեղրով և քսել կոկորդին, երբ տերևը մի փոքր սառչի։ Վերևից պետք է նաև թաղանթ ամրացնել և շարֆ կապել։ Նման կոմպրեսով կարելի է քայլել ոչ ավելի, քան վեց ժամ, իսկ այն կարելի է դնել օրական երեք անգամ։

Երբ դուք կոմպրես եք դնում, ոտքերը տաքացնելը նույնպես հիանալի լուծում է։ Համատեղելով այս երկու բուժումը՝ դուք կհասնեք ամենաարդյունավետ արդյունքների։



Ամենաընթերցվածը