Կոճապղպեղը վտանգավոր է այս 4 տեսակի մարդկանց․ Սրանց մասին ոչ ոք չի խոսում

Դիտումներ 20214

Կոճապղպեղը վտանգավոր է այս 4 տեսակի մարդկանց․ Սրանց մասին ոչ ոք չի խոսում

Մարդկանց 4 տեսակ, որոնց կոճապղպեղը հակացուցված է.
• Կոճապղպեղը հակացուցված է հղիներին
Հղի կանայք պետք է իրենց սննդակարգից բացառեն կոճապղպեղը։ Չնայած այն հակաէմետիկ է և նվազեցնում է ծանր սրտխառնոցը, այն նաև մեծացնում է պերիստալտիկան կամ աղիքային կծկումները, որոնք նպաստում են մարսողությանը: Բացի այդ, կոճապղպեղի առկայությունը կարող է վատթարացնել ստամոքսի թթվայնությունը և կարող է առաջացնել աբորտային ազդեցություն՝ խթանելով արգանդի կծկումը և լայնացումը:

• Կոճապղպեղը հակացուցված է թերքաշ մարդկանց 

 


Քանի որ կոճապղպեղը նվազեցնում է ախորժակը և այրում ճարպերը, այն հակացուցված է թերքաշ մարդկանց: Դրա հատկությունները կարող են խանգարել քաշ հավաքելու փորձերին:
• Կոճապղպեղը հակացուցված է արյան խանգարումներ ունեցող և արյան շրջանառության խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար․
Կոճապղպեղի արմատն ունի հակամակարդիչ ազդեցություն և, հետևաբար, օգնում է նվազեցնել թրոմբի ձևավորումը զարկերակներում՝ իջեցնելով արյան խոլեստերինի մակարդակը և իջեցնելով արյան ճնշումը: Բայց դա հակացուցված է հեմոֆիլիայով հիվանդների մոտ՝ արյան հոսքի ավելացման պատճառով, ինչպես նաև սրտանոթային հիվանդություններով տառապողներին։

• Կոճապղպեղը հակացուցված է որոշակի դեղամիջոցներ ընդունող մարդկանց․
Կոճապղպեղից պետք է խուսափել հակաբորբոքային և հակահիպերտոնիկ դեղամիջոցներով թերապիայի ժամանակ, ինչպես նաև հակակոագուլանտներ և դեղամիջոցներ ընդունելիս, որոնք կանխում են արյան մակարդումը արյան մակարդումը դանդաղեցնելու հատկության պատճառով:



Եթե ​​1 ամսվա ընթացքում ամեն օր կոճապղպեղ օգտագործեք, ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ

Կոճապղպեղը թեթևացնում է ցավը․

Ջորջիայի համալսարանում անցկացված հետազոտության համաձայն՝ օրական կոճապղպեղ ուտելը 25%-ով նվազեցնում է մկանային ցավը։ Բացի այդ, այս հրաշք արմատը կարող է հանգստացնել ցավը դաշտանային ցիկլի ժամանակ։

Կոճապղպեղն իջեցնում է խոլեստերինը․

Մեկ այլ հետազոտություն, որը տևել է 45 օր և ներառում է բարձր խոլեստերինով 85 հիվանդ, պարզել է, որ օրական 3 գրամ կոճապղպեղի փոշին զգալիորեն նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։

Բացի այդ, գիտնականները ենթադրում են, որ այն կարող է նաև նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:

Կոճապղպեղը վերացնում է մարսողական խնդիրները․

Կոճապղպեղը պարունակում է ֆենոլային միացություններ, որոնք թեթևացնում են աղեստամոքսային տրակտի գրգռվածությունը, բացի այդ, դրանք առաջացնում են մաղձի և թքի արտադրություն և այդպիսով կարող են օգնել սննդի և հեղուկների անցմանը աղեստամոքսային տրակտով:

 

 

 

Կոճապղպեղը պայքարում է բորբոքման դեմ․

Օստեոարթրիտը տարածված խնդիր է, որը հանգեցնում է հոդացավերի: Վերջերս կատարված ուսումնասիրությունը, որին մասնակցել է ծնկի օստեոարթրիտով 247 մարդ, ցույց է տվել, որ այն հիվանդները, ովքեր կոճապղպեղ են օգտագործել, ավելի քիչ դեղորայքի կարիք ունեն, և նրանց ցավը զգալիորեն նվազել է:

 

Կոճապղպեղը բարելավում է ուղեղի աշխատանքը․

Ծերացումը մեծապես արագանում է օքսիդատիվ սթրեսի և քրոնիկական բորբոքումների պատճառով, որոնք հանգեցնում են տարիքի հետ կապված բազմաթիվ ճանաչողական խանգարումների, ինչպիսին է Ալցհեյմերի հիվանդությունը:

 

Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կոճապղպեղը պարունակում է հակաօքսիդանտներ և կենսաբանորեն ակտիվ միացություններ, որոնք ունեն հզոր բորբոքային պատասխաններ, որոնք տեղի են ունենում ուղեղում:

 

Միջին տարիքի 60 կանանց մի ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ կոճապղպեղի էքստրակտը բարելավում է աշխատանքային հիշողությունը և արձագանքման ժամանակը, ինչը նշանակում է, որ այն նպաստում է ուղեղի առողջությանը տարբեր ձևերով:



Կոճապղպեղը հանում է սրտխառնոցը․

Կոճապղպեղի թեյի կամ հում կոճապղպեղի օգտագործումը արդյունավետ միջոց է սրտխառնոցի դեմ, հատկապես հղիության, առավոտյան սրտխառնոցի և քաղցկեղի բուժման դեպքում։

 

Համաձայն 12 հետազոտության, որոնցում ներառվել են 1278 հղի կանայք, 1,1-1,5 գրամ կոճապղպեղը զգալիորեն նվազեցրել է սրտխառնոցը:

 

Կոճապղպեղը նվազեցնում է սրտի հիվանդության վտանգը.

Արյան բարձր շաքարը սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման հիմնական ռիսկային գործոնն է:

 

2-րդ տիպի դիաբետով հիվանդների վերջին հետազոտությունը ցույց է տվել, որ օրական 2 գրամ կոճապղպեղի փոշին նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը և սրտի հիվանդությունների ռիսկը առնվազն 10%-ով։

 

Կոճապղպեղը հակաքաղցկեղային հատկություն ունի․

Կոճապղպեղը պարունակում է մի նյութ, որը կոչվում է gingerol, որը բազմաթիվ հետազոտությունների առարկա է դարձել որպես քաղցկեղի բուժման հնարավոր այլընտրանքային տարբերակ:

 

Մեկ ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ օրական 2 գրամ կոճապղպեղի էքստրակտը նվազեցնում է հաստ աղիքի հակաբորբոքային պրոցեսները:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը