Ինչպե՞ս օգտագործել կոճապղպեղը, որպեսզի չհիվանդանաք և լինեք առողջ
Կոճապղպեղը կօգնի ձեզ չհիվանդանալ, նույնիսկ երբ ձեր շրջապատում բոլորը հազում և փռշտում են։ Ահա դրա համար 4 համոզիչ պատճառ:
Նախ , կոճապղպեղի մեջ կան շատ հակաօքսիդանտներ , առանց որոնց չկա լիարժեք իմունիտետ։
Հակաօքսիդանտներն անհրաժեշտ են T-լիմֆոցիտների՝ վիրուսների որսացող բջիջների ակտիվության համար: Եվ նրանք նաև օգնում են ակտիվորեն արտադրել հակամարմիններ, որոնք չեզոքացնում են վիրուսները և նրանց կենսագործունեության թունավոր արտադրանքները:
Երկրորդ , կոճապղպեղն ի վիճակի է ինքնուրույն պայքարել վիրուսների դեմ (թեև ոչ այնքան հաջող, որքան մեր իմունային համակարգը):
Այն պարունակում է «սեսկվիտերպեններ» կոչվող նյութեր՝ դրանք դանդաղեցնում են ռինովիրուսների վերարտադրությունը և, բացի այդ, բարելավում են իմունիտետը։ Հնդիկ և չինացի գիտնականների կողմից անցկացված մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել կոճապղպեղի արդյունավետությունը մրսածության դեմ պայքարում։
Երրորդ , կոճապղպեղը խթանում է մակրոֆագների ակտիվությունը՝ բջիջները, որոնք պաշտպանի դեր են խաղում մեր օրգանիզմում:
Նրանք «ուտում են» տոքսինները, որոնք անխուսափելիորեն ձևավորվում են բջիջների բնական քայքայման և նյութափոխանակության գործընթացների ընթացքում։
Որքան քիչ տոքսիններ, այնքան ավելի լավ է իմունիտետը, որը չի զգում միջբջջային տարածությունում կուտակվող «աղբից» ավելացված բեռ:
Կոճապղպեղի դետոքսիկացնող հատկությունները հաստատվել են Հնդկաստանի Սնուցման Պետական Ինստիտուտի (ICMR) գիտնականների կողմից իրականացված վերջին ուսումնասիրության արդյունքում:
Կոճապղպեղը նաև լավ է որպես ջերմիջեցնող միջոց։ Այսպիսով, եթե նույնիսկ հնարավոր չեղավ փախչել գրիպից, կարգավորեք ջերմաստիճանը կոճապղպեղի թեյով ՝ ճանապարհին մեղմացնելով թունավորման ախտանիշները։
Կոճապղպեղն իր սկզբնական տեսքով լավ է պահվում սառնարանում, բայց եթե անհրաժեշտ է զգալիորեն մեծացնել պահպանման ժամկետը, դա կարելի է անել հետևյալ կերպ. Կոճապղպեղը մաքրել, կտորների կտրել, դնել մաքուր տարայի մեջ և լցնել օղիով։ Բանկան փակեք կափարիչով և դրեք սառնարանը։