Կոճապղպեղը օգտակար է սրտի համար, թե ոչ․ Ի՞նչ են ասում մասնագետները

Դիտումներ 2253

Կոճապղպեղը օգտակար է սրտի համար, թե ոչ․ Ի՞նչ են ասում մասնագետները

Կոճապղպեղն ունի բազմաթիվ առողջապահական օգուտներ, այդ թվում՝ դրական ազդեցություն սրտի վրա՝ շնորհիվ իր հակաբորբոքային, հակաէմետիկ և այլ հատկությունների: 

Դրա օգտագործումը օգնում է ձեզ նիհարել, հաղթահարել արթրիտը, նվազեցնել արյան շաքարը, վատ խոլեստերինի մակարդակը և այլն:

Խորհուրդ է տրվում կոճապղպեղն օգտագործել թարմ, չորացրած, փոշու, յուղի կամ հյութի տեսքով։ 

 

Կոճապղպեղի առողջության օգուտները․

Պարունակում է gingerol, որն ունի հզոր բուժիչ հատկություններ։

Կոճապղպեղի օգտագործումը կարող է օգնել նվազեցնել սրտխառնոցը, ներառյալ հղիության հետ կապված սրտխառնոցը:

Այն կարող է օգնել օստեոարթրիտի դեպքում, նվազեցնել արյան շաքարի մակարդակը, նվազեցնել սրտի հիվանդությունների վտանգը և բուժել քրոնիկական մարսողության խանգարումը:

Կոճապղպեղը կարող է օգնել ազատվել դիսմենորեայից, որը նաև հայտնի է որպես դաշտանային ցավ:

Օգտագործեք այս մթերքը վատ խոլեստերինի մակարդակը նվազեցնելու համար, որը կապված է սրտի հիվանդությունների բարձր ռիսկի հետ:

Կոճապղպեղի հակամանրէային հատկությունները օգտակար կլինեն բակտերիալ և սնկային վարակների դեմ պայքարում:



Պատրաստեք կոճապղպեղի այս հնագույն բաղադրատոմսը քաղցկեղի կանխարգելման, արթրիտի բուժման, խոլեստերինի և արյան շաքարի իջեցման համար

Կոճապղպեղը աշխարհի ամենաառողջարար և ամենահայտնի համեմունքներից մեկն է և ավանդաբար օգտագործվում է հնդկական և ասիական խոհանոցներում:

Այն ունի օգտագործման լայն շրջանակ և հատկապես արդյունավետ է մրսածության , գրիպի, հազի, արթրիտի և ստամոքսի հիվանդությունների դեպքում:

 

 

Բացի այդ, կոճապղպեղը կարող է օգնել թեթևացնել մեջքի և մկանների ցավը, ինչպես նաև նվազեցնել խոլեստերինի և արյան շաքարի բարձր մակարդակը:
Բազմաթիվ հետազոտություններ հաստատել են, որ այս համեմունքը կարող է մեծ օգնություն ցուցաբերել դեգեներատիվ կամ ռևմատոիդ արթրիտի և քրոնիկական ցավերի դեպքում: Կոճապղպեղը նաև կանխում է քաղցկեղը և խթանում արյան հոսքը։

Ահա թե ինչպես պատրաստել այս ավանդական կոճապղպեղի միջոցը , որը կօգնի ձեզ բուժել բազմաթիվ առողջական խնդիրներ.



Բաղադրությունը.
200 գ կոճապղպեղ (մաքրված և մանր կտրատած)
50 մլ կրաքարի հյութ
1/2 բաժակ գազավորված ջուր
50 գ բնական մեղր
450 մլ ֆիլտրացված ջուր

 

 

Պետք է եռացնել ջուրը և ավելացնել կոճապղպեղը։ Եփել մարմանդ կրակի վրա 5 րոպե, ապա հանել կրակից և թողնել 20 րոպե սառչի: Օշարակը պատրաստել առանձին տարայի մեջ։ Կես բաժակ կոճապղպեղի ջուրը խառնեք կես բաժակ գազավորված ջրի հետ և ավելացրեք կրաքարի հյութ և մեղր։

Լավ խառնել։ Պատրաստ է

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը